Vlissingse burgemeester verrast door Oudejaarsrellen Bloemenbuurt!

VLISSINGEN – De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar heeft afgelopen woensdagavond met de gemeenteraad gesproken over de jaarwisseling en de ongeregeldheden in de Bloemenbuurt. Vertegenwoordigers van politie, brandweer en ROAT waren aanwezig om hun ervaringen te delen.
De burgemeester vertelde geschokt te zijn door de gebeurtenissen in de nacht van Oud op Nieuw. Vanzelfsprekend is hij inmiddels de wijk in geweest en heeft hij bezoeken gebracht aan mensen die getroffen zijn. “De verhalen grijpen me erg aan. Elk jaar bereiden we de jaarwisseling voor en bepalen we samen met politie, ROAT en andere organisaties wat de aandachtsgebieden zijn. Het Middengebied is één van de aandachtsgebieden. Maar de signalen die we ontvingen, wezen niet op grote ongeregeldheden zoals die in de Bloemenbuurt hebben plaatsgevonden.”

Informatie delen

Inmiddels is het nu 5 dagen later. De grootste prioriteit ligt op dit moment bij het politie-onderzoek. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk informatie verzameld wordt. Burgemeester Van den Tillaar drukt de bewoners van de Bloemenbuurt op het hart om aangifte te doen. “Ook mensen die geen schade hebben, maar wel informatie willen delen, kunnen dit doen. Alle informatie helpt om de daders te pakken. Daar hebben de bewoners van de Bloemenbuurt recht op.”
Gemeente, politie en ROAT steken, mede op verzoek van de gemeenteraad, in op persoonlijk contact en voeren veel gesprekken met bewoners van de wijk. Van den Tillaar: “Uit het politie-onderzoek moet blijken wie de daders zijn. Er gaan allerlei verhalen rond, maar we weten gewoon nog niet wie het zijn.”

Samen

De gemeente wacht de resultaten van het onderzoek af, maar denkt tegelijkertijd na over hoe het nu verder moet in de Bloemenbuurt. “De gesprekken met betrokkenen leveren veel waardevolle informatie op. Niet alleen over de jaarwisseling, maar ook over hoe we samen met de inwoners het veiligheidsgevoel in de wijk kunnen verhogen”, zegt de burgemeester. Daar gaat de gemeente samen met de bewoners aan werken. De gemeente gaat ook nadenken over hoe zij informatie met de buurt kan delen.

Lees ook:Vlissingse burgemeester geschokt over belagen hulpverleners!
Lees ook:December is een feestmaand
Lees ook:Eindelijk arrestaties Oudejaarsrellen Vlissingse Bloemenbuurt!
Lees ook:Hoe (on)veilig is Bossenburgh Vlissingen?
Lees ook:“Bas van den Tillaar nieuwe Vlissingse burgemeester”!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>