Strijd tegen horecaoverlast!

HULST – In de binnenstad van Hulst is sprake van aanhoudende overlast in het uitgaansleven. In 2016 werden met de horeca afspraken gemaakt om de horecaoverlast tegen te gaan. Recente uitgaansincidenten zijn nu aanleiding om extra maatregelen te nemen.

Het gemeentelijk aandeel van de vorig jaar gemaakte afspraken hield in dat er cameratoezicht zou worden ingevoerd in het horecagebied. Dat is in november 2016 gebeurd. Ook werd besloten dat daar waar mogelijk gebruik zou worden gemaakt van de mogelijkheid tot het opleggen van een gebiedsverbod. Daarvoor is wel een horeca-ontzegging op basis van het Convenant Veilig Uitgaan nodig.

Overeengekomen werd dat de betrokken horecaondernemers in het uitgaansgebied camerabeveiliging aan zouden brengen in hun zaak. Daarnaast zou de horeca de afspraken uit het Convenant Veilig Uitgaan stringenter na gaan leven en intensiever toezicht houden op (geluids-)overlast van het terras. Ook de communicatie onderling in het uitgaansgebied (instellen groepsapp) en richting politie en gemeente over de overlast gevende personen zou worden verbeterd.

Ruim een half jaar later moet worden geconcludeerd dat het aandeel van de horecaondernemers onvoldoende is opgepakt. De afspraken zijn niet nagekomen. Uit oogpunt van de bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat, acht de burgemeester verdere actie nu noodzakelijk.

Op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening kan de burgemeester voor één of meerdere horecabedrijven een (tijdelijk) sluitingsuur instellen dan wel een bedrijf tijdelijk sluiten.

Daarnaast kan – op basis van de in juli 2016 vastgestelde Beleidsregels Horecaportiers – een horecabedrijf worden verplicht een gecertificeerde horecaportier aanwezig te hebben.

Deze maatregelen zullen worden toegepast als de desbetreffende horecaondernemer nalatig blijft in het nakomen van de afspraken en verplichtingen.
Als ook die individuele maatregelen geen soelaas bieden, blijft een algemeen sluitingsuur een optie.

De gemeenteraad van Hulst buigt zich tijdens haar vergadering van donderdag 23 februari 2017 over deze aanpak.

Lees ook:Cameratoezicht Hulst!
Lees ook:Alternatieve maatregelen veiliger uitgaan!
Lees ook:Cameratoezicht Hulst van start!
Lees ook:Stapoverlast Kloosterzande aangepakt!
Lees ook:Controle Hulst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>