Poging doodslag tegen politie

TERNEUZEN – Politiemensen hebben afgelopen vrijdag in de Terneuzense wijk Oude Vaart een 60-jarige man uit die gemeente aangehouden op verdenking van poging doodslag. De man wordt ervan verdacht twee politiemensen met een mes te hebben bedreigd. Die hebben hiervan aangifte gedaan.

De agenten waren naar de woning van de man gekomen omdat zij een 17-jarige jongen, die in de woning verbleef, voor gedwongen opname moesten meenemen naar een jeugdinstelling. De verdachte was het hier niet mee eens, pakte een mes en bedreigde er twee agenten mee. De man reageerde niet op het bevel het mes neer te leggen en maakte er zwaaiende bewegingen mee in de richting van de agenten. De agenten hebben pepperspray tegen de man gebruikt om hem te kalmeren. Eén van hen heeft verklaard dat hij tijdens het incident heeft gevreesd voor zijn leven. Nadat de verdachte het mes had weggelegd, deed hij nog een poging om één van de agenten te slaan, waarop hij tegen de grond is gewerkt en aangehouden. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

Veilige publieke taak

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Lees ook:Waarschuwingsschoten bij arrestatie!
Lees ook:Agente geschopt!
Lees ook:Geweld tegen politie!
Lees ook:Terneuzenaren aangehouden voor bedreigen agenten!
Lees ook:Bedreigde politieagenten delen klappen uit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>