Genomineerden Restaurant Awards 2017!

MIDDELBURG -  Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje.

Hattrick voor het culinaire Koningskoppel?

In 2015 en 2016 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije*** verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Zullen zij in 2017 een hattrick scoren? Ze maken in ieder geval kans, want ze zijn weer genomineerd! Wie ook genomineerd zijn in deze categorie: Inter Scaldes** (Kruiningen), De Leest*** (Vaassen), Librije’s Zusje** (Amsterdam) en Bord’Eau** (Amsterdam). Een aardige strijd tussen titanen dus.

Maar er is meer te behalen! Er zijn nog 12 andere categorieën waar flink gestreden wordt voor de award. Dat het er hard aan toe gaat, dat blijkt wel: vorig jaar werden zij nog winnaar, maar dit jaar niet genomineerd: De Librije***. Wie maken wel kans in de categorie biologisch: Vork & Mes (Hoofddorp), De Kas (Amsterdam), Dertien (Rotterdam), Bolenius* (Amsterdam) en De Groene Lantaarn** (Zuidwolde).
3 nominaties voor De Librije*** en Bord’Eau** Opvallend detail is dat De Librije*** en Bord’Eau** ook nog in dezelfde categorieën zijn genomineerd: Beste Restaurant van Nederland, Beste Wijn Restaurant van Nederland en Beste Fromager van Nederland.

En verder…..

Categorie:
Beste Vlees Restaurant van Nederland: CEO Baas van het vlees (Rotterdam), The Roast Room (Amsterdam), Loetje (Amsterdam), Ron Gastrobar* (Amsterdam) en BIT (Den Haag).

Beste Vis Restaurant van Nederland: De Kromme Watergang** (Hoofdplaat), Pure C* (Cadzand-Bad), Inter Scaldes** (Kruiningen), Vis aan de Schelde (Amsterdam) en Zeezout (Rotterdam).

Beste Wijn Restaurant van Nederland: De Librije*** (Zwolle), Bord’Eau** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Waterproef (Den Haag) en Da Vinci** (Maasbracht)

Beste Groente Restaurant van Nederland: Bolenius* (Amsterdam), Niven* (Rijswijk), Kop van ’t Land (Dordrecht), De Kas (Amsterdam) en Eindeloos (Leeuwarden).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland: Hofstede de Blaak (Tilburg), De Loohoeve (Schoonloo), Sinne* (Amsterdam), Aan de Poel** (Amstelveen) en Het Gouden Kalf (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland: Meliefste (Wolphaartsdijk), Tribeca** (Heeze), De Rozario (Helmond), Savage (Rotterdam) en De Ertepeller (Papendrecht).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland: O&O (Sint Willebrord), Sazanka* (Amsterdam), Yamazato* (Amsterdam), HanTing* (Den Haag) en Asian Glories (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland: Mario Uva (Wijdewormer), Toscanini (Amsterdam), Mediterraneo (Maastricht), O’Pazzo (Rotterdam) en Coco Pazzo (Houten).

Beste Fromager van Nederland: Perceel* (Capelle a/d IJssel), Fred** (Rotterdam), Bord’Eau**(Amsterdam), Parkheuvel** (Rotterdam) en de Librije*** (Zwolle).

Meest Romantische Restaurant van Nederland: Vinkeles* (Amsterdam), Ciel Bleu** (Amsterdam), La Rive (Amsterdam), Fred** (Rotterdam) en ’t Kalkoentje (Rhenen).

Tot slot, waar vindt deze jury dat je absoluut in het buitenland naar toe moet? Kortom, wie zijn genomineerd voor Beste Restaurant Internationaal? Hertog Jan*** (Brugge), Noma** (Kopenhagen), Amber** (Hongkong), The Jane** (Antwerpen) en El Celler de Can Roca*** (Girona) maken kans op de titel.

Omdat de komende tijd in het teken staat van HEERLIJK eten en drinken rondom de kerstboom (of in één van die fantastische restaurants natuurlijk) wordt in januari bekend gemaakt wie er met welke award vandoor gaat. Zo starten we het nieuwe jaar gewoon weer met een feestje!

Meer informatie of de winnaars van vorig jaar bekijken? Ga dan naar www.restaurantawards.nl

Lees ook:Restaurant Awards
Lees ook:Het Beste Restaurant van Nederland is….De Librije***!
Lees ook:Het Beste Restaurant van Nederland is…
Lees ook:Inter Scaldes Beste Wijn Restaurant
Lees ook:De Kromme Watergang Beste Vis Restaurant!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>