Herfsttip (7): Lekker aan de stamppot of erwtensoep

KAPELLE – Ik zal niet de enige in Zeeland zijn die deze tijd van het jaar het moment vindt voor een smakelijke stamppot of dampend bord erwtensoep. Dus dat is deze week mijn herfsttip.
Kort geleden maakte ik nog een nostalgische Kapelse stoofpot met suddervlees van een topslager uit Meliskerke. En ook hete bliksem heeft er al bij mij op tafel gestaan. Verder geniet ik van boerenkool, zuurkool in meerdere varianten en hutspot. Terwijl stamppot andijvie en preiprol (prei met een ei) er ook goed bij mij naar binnen gaan. En dan die erwtensoep. Daar heb ik eigenlijk altijd zin in. U ook?

Lees ook:Wintertip (13): Het is weer tijd voor de stamppotten
Lees ook:Op naar de 50 (6): Marcel het erwtensoepkind!
Lees ook:Kerstmarkt in ´s Heerenhoek!
Lees ook:Lekker mee-eten in ´s Gravenpolder!
Lees ook:Onkruidbestrijding!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>