Onkruidbestrijding!

onkruid wegberm

THOLEN – Het groene seizoen is nog lang niet voorbij. De regelmatige regenval en redelijk warme temperatuur zorgen onder meer voor de groei van het onkruid. Daarom gaan binnenkort  in de gemeente Tholen de veegmachines en de wagens met infrarood- en hete luchtbranders aan de rol om straten en goten netjes schoon te krijgen.

Planning

Week 35 en 36

Veegronde door alle kernen. Met het vegen wordt de voedingsbodem (grond en zand) uit de goten weggehaald. Hoe schoner de goot hoe minder kans op onkruidgroei.

Week 37 t/m 40

Rijdt de wagen met infrarood- en hete luchtbranders door de kernen.

De machines zijn uitgerust met hete lucht-/infraroodbranders gecombineerd in 1 machine. Deze werken met hete lucht van ca. 400 graden en infrarode stralingswarmte van ca. 700 graden. Deze dubbele behandeling vindt in 1 werkgang plaats. Daardoor barsten de cellen van het onkruid en sterft dit bovengronds binnen 1 of 2 dagen af. De hoge temperaturen zorgen ook dat eventueel gevallen zaad niet meer ontkiemt.

Week 40 en 41

Wordt vervolgd door de quad met hete lucht en stoom voor de obstakels. De quads zijn uitgerust met een hete luchtlans van 360 graden waarmee randen en obstakels worden behandeld waar de grote machines niet bij kunnen.

Lees ook:Kapelle werkt chemievrij!
Lees ook:Onkruidbestrijdijng zonder chemische middelen!
Lees ook:Onkruidbestrijding
Lees ook:Dubbele winst bij nieuwe manier onkruidbestrijding!
Lees ook:Onkruid te lijf!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>