De mosselproef op de som

mosselen

YERSEKE – Die mosselvissers uit Yerseke kunnen aan het begin van het seizoen makkelijk zeggen dat er dit jaar meer vlees aan het gewilde diertje zit. Maar is dat echt zo? Daarom heeft uw Zeeland.blogreporter het zaterdag eens uitgezocht.

Dus twee kilo Zeeuwse mosselen gescoord en een grote pan gepakt. Daarin een beetje water, groenten, laurierblaadje – nee, geen bier- mosselkruiden en natuurlijk de grondig gewassen mosselen. Niet te lang gekookt en dan de eerste kilo op tafel. Stokbrood, kruidenboter en knoflooksaus erbij en de ultieme test kan beginnen. En…ze hebben gelijk: Zo vroeg in het seizoen, de R zit nog niet eens in de maand, zijn de mosselen behoorlijk vlezig en lekker. En niet één krabbetje tussen de mosselen. Terwijl die angst vanwege het warme weer wel bestond.

Lees ook:Zeeland Special (5): Geen Zeeland zonder mosselen!
Lees ook:De mosselen zijn er, maar de R in de maand niet!
Lees ook:Vroegertje Zeeuwse mosselen!
Lees ook:Vandaag weer eens…Zeeuwse mosselen!
Lees ook:De mossel komt er weer aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>