Melding ontucht Middelburgse basisschool is omgezet in aangifte

MIDDELBURG – De nu negentienjarige jongen die eerder melding heeft gedaan bij de politie van ontucht door zijn toenmalige basisschooldirecteur (63) heeft dat donderdag omgezet in een aangifte. Hij wil dat de politie een serieus onderzoek start.

Het voorval met de directeur van de Middelburgse basisschool Cypressenhof zou zich veertien jaar geleden hebben afgespeeld. Donderdag was de directeur nog niet door de politie verhoord. Wel is hij in overleg met het schoolbestuur vooralsnog niet in de Cypressenhof aanwezig.  De ouders zijn donderdag via een brief en tijdens een informatiebijeenkomst ingelicht. De beschuldiging was enkele dagen eerder al via Twitter een eigen leven gaan leiden.

Op de website van de school staat sinds donderdag het volgende over de kwestie te lezen:

Bij  Politie Zeeland is donderdag 17 februari aangifte gedaan van een ontuchtige handeling door de directeur van basisschool Cypressenhof. Het gaat om één melding van een oud-leerling over een incident dat zich veertien jaar geleden zou hebben afgespeeld.

Door de politie wordt onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van een strafbaar feit en of deze aangifte tot een zaak zou kunnen leiden. De politie heeft in het verleden geen andere meldingen of aangiftes met betrekking tot de directeur ontvangen.Op donderdagavond 17 februari worden er informatiebijeenkomsten gehouden voor de ouders van de school. Op de bijeenkomsten wordt door het schoolbestuur, de politie, de gemeente Middelburg en de GGD informatie verstrekt.Het bestuur heeft in goed overleg met de directeur afgesproken dat hij in afwachting van de uitkomst van het onderzoek niet op school aanwezig is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • GGD Zeeland tel: 0113-249480 (bereikbaar vanaf vrijdag 18 februari tussen 9.00 en 16.00 uur, ook in het weekend)
  • Politie Zeeland:  0900-8844

Lees ook:Onderzoek seksueel misbruik Middelburgse basisschool Cypressenhof
Lees ook:Directeur basisschool Cypressenhof niet langer verdacht van ontucht
Lees ook:Leraren bedreigd om gsm!
Lees ook:Man (24) gearresteerd als ontuchtverdachte Vlissings kinderdagverblijf!
Lees ook:School rekent Telegraaf 250 euro per uur voor interview met conciërge

1 Reacties // Reageer

One thought on “Melding ontucht Middelburgse basisschool is omgezet in aangifte

  1. rob

    Ik begin me echt een beetje zorgen te maken om deze vorm van hype; dan is het een pater, dan weer een schooldirecteur, het begint allemaal een beetje door te slaan in deze rechtstaat; vrouwen hebben veel te veel te vertellen, ze moeten maar roepen dat er wat is en als man ben je de lul….denk toch eens allemaal goed na edelachtbaren, ik heb er zelf mee te maken gehad en het doet heel veel pijn dat kan ik jullie wel vertellen. Beatrix zit weer lekker in Lech op onze belastingcenten, denk toch eens goed na Rechterlijke Macht, een leerling doet na 14 jaar aangifte, het is alleen maar om deze man een hak te zetten, een man die nooit meer terugkomt in de Middelburgse maatschappij, echt belachelijk…
    Ik wens de schooldirecteur echt heel veel sterkte en dat dat schepsel dat aangifte heeft gedaan maar gauw in Torentijd mag zitten van mij.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Zeeland prikbord blog » Man (24) gearresteerd als ontuchtverdachte Vlissings…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>