Geert Wilders verovert ook Zeeland

VLISSINGEN – Tijdens de verkiezingen voor het Europese Parlement heeft Geert Wilders goede zaken gedaan in Zeeland. Zouden het lokale verkiezingen zijn geweest dan was de PVV in Zeeland na de CDA en CU/SGP de grootste partij geworden. In Vlissingen zou de partij van Geert Wilders zelfs de grootste zijn geweest.
In de Zeeuwse havenstad stemde 20,1 procent op de PVV. Het CDA werd in Vlissingen tweede met 16,2 procent en de PvdA derde met 13,6 procent van de stemmen. In Terneuzen is de PVV ook de grootste partij geworden al moet het die plaats delen met het CDA – beide partijen haalden daar 20,7 procent van de stemmen.
In de gemeente Schouwen-Duiveland haalde de PVV 17,8 procent van de stemmen en eindigde na het CDA (19,4 procent) als tweede. Hetzelfde beeld in Hulst: CDA op nummer één (27,6 procent) en de PVV op nummer twee (23,1 procent). Op Noord-Beveland is de partij van Wilders ook de op een na grootste partij geworden: CDA 23,7 procent en de PVV 17,4 procent. In Sluis hetzelfde beeld: CDA 24,6 procent, PVV 19,7 procent. In Tholen is CU/SGP de grootste fractie met 34,4 procent van de stemmen en andermaal de PVV als tweede: 16 procent.
In Borsele, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Veere is de PVV de derde partij geworden. In Middelburg scoorde de partij van Geert Wilders het slechtst. Daar werd PVV slechts vierde.

Bron: PZC

Lees ook:PVV laat Zeeland links liggen tijdens verkiezingen
Lees ook:Nederland Bekent Kleur: “Schokkende winst voor extreemrechtse PVV”
Lees ook:Zeeuwse PVV’er Peter van Dijk: Ik sta achter Geert Wilders!
Lees ook:Peter van Dijk is Zeeuwse PVV kopman: Geen moskeen in het landschap!
Lees ook:Geert Wilders trekt stekker uit Catshuis-onderhandelingen!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geert Wilders verovert ook Zeeland

  1. Pingback: PVV laat Zeeland links liggen tijdens verkiezingen | Zeeland

  2. Pingback: | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>