Wetenschapster Roosevelt Academy krijgt Stolpprijs

MIDDELBURG – De 29-jarige ethica Petruschka Schaafsma, onder meer werkzaam aan de Roosevelt Academy in Middelburg, krijgt de vijfjaarlijkse Stolpprijs van de Universiteit Leiden. Ze krijgt de prijs voor haar studie over het begrip ‘het kwaad’, meldt het Reformatorisch Dagblad.
De Stolpprijs voor theologie en christelijke ethiek is een van de oudste academische prijzen van Europa. Hij werd in 1753 door Jan Stolp ingesteld. De prijs wordt om de vijf jaar toegekend.
Schaafsma promoveerde in 2006 in Leiden. Zij legde zich toe op het begrip ‘het kwaad’. De wetenschapster zocht uit waarom dit begrip in de filosofie en de theologie wordt vermeden, terwijl het in de politiek en de media juist floreert. Schaafsma werkt niet alleen aan de Roosevelt Academy, maar ook aan de Universiteit Utrecht. Schaafsma krijgt de Stolpprijs op 14 september uitgereikt.

Lees ook:Optocht Roosevelt Academy nu ook in Miniatuur Walcheren / Mini Mundi!
Lees ook:Denker des Vaderlands in Zeeuwse bibliotheek!
Lees ook:Roosevelt Academy on tour in Kapelle!
Lees ook:Studiebollen houden ermee op
Lees ook:Hillary Clinton krijgt Four Freedoms Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>