Dertig zeepaardjes geboren in Het Arsenaal

zeepaardjes1VLISSINGEN – In het zeeaquarium van Het Arsenaal in Vlissingen zijn 30 tropische zeepaardjes geboren. De pasgeboren diertjes zijn nog maar 8 mm groot en zien er precies uit als hun ouders. 

De kleine zeepaardjes (hippocampus erectus) zijn direct overgebracht naar een speciaal kweekbassin waar ze de komende maanden in opgroeien. Het is al enkele jaren geleden dat er voor het laatst zeepaardjes geboren werden in Het Arsenaal.
Bij zeepaardjes zijn de mannetjes zwanger. Het diertje heeft op zijn buik een broedbuidel waarin het vrouwtje 100 tot 150 eitjes deponeert. Na de bevruchting  door het mannetje duurt het 4 weken totdat de kleintjes uit de buidel van vader wegzwemmen. De kleine diertjes worden verder niet meer door de ouders verzorgd en moeten zelf op zoek gaan naar voedsel (planktondiertjes).

zeepaardjes2Het opkweken van zeepaardjes is nog steeds een zeer bewerkelijk gebeuren. De jonge diertjes eten uitsluitend levend plankton. Dit  plankton wordt dagelijks in kweekopstellingen in de onderzoeksruimten van Het Arsenaal opgekweekt.  Na 2 maanden krijgen ze naast plankton ook kleine garnalen net als hun ouders . Als ze dit eten zijn ze 5 centimeter groot en  kunnen de kleintjes ook weer terug naar het zeepaardenaquarium bij hun ouders.

Lees ook:Babyboom in Piratenpark & Zeeaquarium Het Arsenaal
Lees ook:Zeldzaam Zeepaardje Morgan opgevangen in Piratenpark en Zeeaquarium Het Arsenaal in Vlissingen.
Lees ook:Is uw kind geboren in 2013?
Lees ook:Trainer HNTM vraagt aandacht voor fitnessobsessies en eetstoornissen
Lees ook:Op naar de 50 (6): Marcel het erwtensoepkind!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dertig zeepaardjes geboren in Het Arsenaal

  1. nononcense

    Een nieuwe inktvis, die kan voorspellen.

    Van sommige zaken kan je zowat niet ontkennen dat het op de waarheid berust.Maar met voorspellende inktvissen is dat echter uitgesloten.Dat octopus”Paul”tijdens de EK en de WK bijna alle uitslagen goed had is(deels)aan toeval te wijten.Een andere mogelijkheid is de bijgelovigheid van de spelers;Misschien is door dit spelletje onbewust hun spel beïnvloed(?)Psychologie.
    Voor de duidelijkheid, inktvissen zijn niet verantwoordelijk wat de de voorspellingen betreft,maar gokkers:Zet in het verblijf twee lekkere hapjes neer.Eén links en één rechts.Doe elk hapje in een doosje met de vlag van het land waar het voetbalteam vandaan komt en neem de gok welke er gaat winnen.Dat laatste doe je door de inktvis links of rechts in het verblijf los te laten.Let op!Het doosje dat het díchste bij staat zal de inktvis openen,want aangezien elk levend wezen op aarde opportunistisch is ingesteld zal deze de makkelijkse weg kiezen.
    Dat geldt óók voor zeekat paulus:Zet aan elke kant een buisje met een héérlijke garnaal,plaats links een foto met meneer Wilders en rechts een foto met die Cohen erop.Laat vervolgens moedwillig die inktvis rechts los en hij maakt de keuze van het team.Jammer!want Paulus heeft het niet bij het juist eind,maar het vólk,dat zich niet meer onder de voet laat lopen door intolorante Moslims!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>