Schouwenaar: “Eeuwige roem of eeuwige schande voor Middelburg”

Koningin BeatrixMIDDELBURG – Het wordt erop of eronder voor Middelburg dit jaar. Dat zegt burgemeester Koos Schouwenaar in een interview met de Wereldomroep. Koninginnedag, de Giro d’Italia, de Four Freedoms Award, de Tour de France en de herdenking van het bombardement uit de Tweede Wereldoorlog. Middelburg staat dit jaar bol van de evenementen. “Het wordt eeuwige roem of eeuwige schande”, zegt Schouwenaar enigszins ironisch.

Kan een relatief kleine provinciehoofdstad al deze gebeurtenissen wel aan, vraagt de Wereldomroep zich af? Schouwenaar: “Middelburg is met z’n 48 duizend inwoners niet de allergrootste stad. We hebben dus ook niet de allergrootste organisatie met de meeste ambtenaren. Het is dus voor iedereen heel hard buffelen. Het wordt erop of eronder. Of we doen het hartstikke goed voor het oog en oor van heel Nederland of we doen het hartstikke slecht. Het is eeuwige schande of eeuwige roem. Wij hopen op het laatste.”
Ook tegenover de Wereldomroep laat hij niets los over de veiligheidsmaatregelen in zijn stad tijdens Koninginnedag. “Natuurlijk is het na Apeldoorn extra spannend voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie, maar wetend dat Middelburg zo lang op de televisie en de radio is, is het sowieso altijd spannend.”

Het hele interview is hier te lezen.

Lees ook:Frank Streng is de volgende wethouder die voor de ambtsketting gaat
Lees ook:Middelburg en Wemeldinge kleuren oranje
Lees ook:Koninginnedagtraditie? Op jacht naar de oranjetompouce!
Lees ook:Zeeuws bolletje Mirjam Gabriëlse is Miss Maxi!
Lees ook:NK Tegenwindfietsen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>