Bewoners van het Gasthuis spelend fit!


MIDDELBURG – Cliënten van SVRZ locaties Tholen en locatie ´t Gasthuis in Middelburg lopen sinds deze week virtueel over straat en vangen druiven als vosjes met de Silverfit. De aanschaf van de computer game is mede mogelijk gemaakt door fonds NutsOhra. De Silverfit zorgt voor een nieuwe manier van fysiotherapeutische oefeningen doen.

Fonds NutsOhra heeft een bedrag geschonken aan SVRZ waarvan onder andere de Silverfit is aangeschaft. Tevens gebruikt SVRZ deze schenking voor de aanschaf van twee fietsen, waarbij een heuse fietstocht wordt gesimuleerd. De Silverfit is te vergelijken met een WII spelcomputer. De Silverfit is echter meer gericht op ouderen; minder ingewikkeld en waar nodig minder prikkels. De spellen en de daarbij horende achtergronden zijn volledig aan te passen aan de speler. Het spel werkt met een camera op een scherm die de speler in het zicht houdt. Dankzij de Silverfit doen de cliënten oefeningen op een meer spelende wijze. Cliënten kunnen een personage aannemen, zoals een dier, een poppetje of gewoon zichzelf. Denk aan dagelijkse bewegingen zoals opstaan, zitten, lopen en balanceren vermomt in de vorm van een spel. Volleybal, wandelen met obstakels, ballen gooien op het juiste moment. Maar ook Bingo waarbij de cliënt mag gaan staan als hij of zij een juist nummer te horen heeft gekregen. Zowel cognitief als fysiek wordt dus aan het lichaam gewerkt.

Fysiotherapeute Erica Touw-de Jong is erg verheugd met de komst van de Silverfit: ´De eerste cliënt met wie ik de Silverfit gebruikte had een constante glimlach op z´n gezicht en die ging er tijdens de oefeningen niet meer vanaf!´.

Lees ook:Fitnesstuin bij SVRZ locatie in Axel!
Lees ook:Rolstoeldriedaagse!
Lees ook:Duofiets voor SVRZ ’t Gasthuis in Middelburg!
Lees ook:Duofiets voor SVRZ cliënten!
Lees ook:Zeeuwse middag in het Goese Erasmuspark!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>