Duofiets voor SVRZ cliënten!

svrz blog
KOUDEKERKE – Cliënten van SVRZ groepswoningen aan de Ter Poorteweg in Koudekerke ontvangen in de week van 2 september een duofiets. De samenwerkende fondsen Nationaal Ouderenfonds, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano Steun des Ouderdoms, hebben € 1.500,- beschikbaar voor deze fiets.

De bijdrage komt uit het Fonds Ab Laane, dat sinds januari 2013 is ondergebracht bij het Nationaal Ouderenfonds. Het geld was bestemd voor de aanschaf van de duofiets met trapondersteuning voor de zes groeps¬woningen van SVRZ aan de Ter Poorteweg in Koudekerke. De cliënten die daar wonen hebben Korsakov of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Naast de bijdrage van het Fonds Ab Laane komt ook een deel van de opbrengst van de verkoop van de inboedel van verpleeghuis Vliedberg ten goede aan de duofiets. Vliedberg is begin dit jaar gesloten. De bewoners zijn verhuisd naar de groepswoningen aan de Ter Poorteweg.

De cliënten gebruiken de fiets om samen met medewerkers bood¬schappen te doen en voor fietstochtjes met familie of vrijwilligers. Een duofiets is een ideaal middel om er samen met mensen op uit te gaan die minder mobiel zijn of moeilijk zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. De beweging bevordert de gezondheid en de bezigheid op zich geeft nieuwe sociale contacten. Door de trapondersteuning kunnen er langere afstanden afgelegd worden en blijft het voor de begeleider te doen als de bijrijder niet of beperkt mee kan fietsen.
De samenwerkende fondsen geven graag een bijdrage voor deze groep kwetsbare ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds werkt nauw samen met de vermogensfondsen Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano Steun des Ouderdoms. Het Ouderenfonds is het enige geldwervende fonds in Nederland dat geld inzamelt voor projecten die uitsluitend ten goede komen aan kwetsbare ouderen. Het Fonds richt zich daarbij op de volgende speerpunten: de bestrijding van eenzaamheid en armoede onder ouderen, het verbeteren van de ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een gezonde oude dag.

De woningen aan de Ter Poorteweg horen bij SVRZ. Dat is een organisatie op het gebied van ouderenzorg in Zeeland. Acht zorglocaties, talrijke kleinschalige woonvormen en een Servicecentrum staan garant voor zorg- en dienstverlening die aansluit bij de wensen van de cliënten.

Lees ook:Duofiets voor SVRZ ’t Gasthuis in Middelburg!
Lees ook:Leegverkoop bij Vliedberg Koudekerke!
Lees ook:Duofiets voor Ter Valcke
Lees ook:Circus Sijm op parkeerterrein Ter Reede! + foto’s
Lees ook:Circus Sijm bij Ter Reede!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>