Cinema Middelburg houdt avond van de Franse Film: À L’Origine met Gérard Depardieu


MIDDELBURG – Cinema Middelburg houdt woensdag 16 november om 20.00 uur de Avond van de Franse Film, in samenwerking met Alliance Française. Dit keer met de film: À L’Origine van regisseur Xavier Giannoli.

Sjoemelaar Paul (François Cluzet) is bezig met een handeltje in gestolen bouwmaterialen als hij op een nooit afgewerkte snelweg stuit. Voor de bewoners van deze arme regio beloofde de snelweg ooit een aansluiting met de rest van Frankrijk en daarmee een beter leven. Totdat milieuactivisten er een stokje voor staken. Nog steeds hopend op voltooiing van de weg, zien de omwonenden Paul aan voor de nieuwe projectmanager. In eerste instantie voelt hij wel wat voor een zwendeltje. Terwijl goedgelovige aannemers hem smeergeld toestoppen, stapelt Paul de ene op de andere leugen. Als hij in een van de omliggende stadjes als held wordt onthaald en zelfs de burgemeester voor hem valt, ontdekt hij dat hij geen kant meer op kan. Hij worstelt met zijn emoties en raakt steeds verder verstrikt in zijn eigen web van verwachtingen en oplichterij. Met Gérard Depardieu. Voor iedereen toegankelijk, leden van de Alliance Française betalen slechts € 6,- .

Verwacht 21 december: Ce n’est qu’ un début (Just a beginning)

Lees ook:Avond van de Franse Film: Attila Marcel!
Lees ook:Avond van de Franse Film: La vie d’une autre!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema MIddelburg: Une nouvelle amie!
Lees ook:Avond van de Franse Film in Cinema Middelburg: Cloclo!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Party Girl!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>