Verkenning naar mogelijkheden Floriade Zuidwest Nederland


THOLEN – Er is een verkenning geweest naar de mogelijkheden van een Floriade in 2022 in Zuidwest Nederland in de gemeenten Tholen, Bergen op Zoom en provincies Zeeland en Brabant. Een keuze voor het gebied waar de zevende Floriade in 2022 wordt gehouden valt pas in 2012 te verwachten.

De Floriade in Zuidwest Nederland moet het karakter krijgen van een DeltaFloriade met veel aandacht voor tuinbouw, maar ook voor water, innovaties, duurzaamheid en gezondheid.

Dat staat in een verkenning waarin de mogelijkheden zijn onderzocht om in 2022 een Floriade te houden in Zuidwest Nederland. De verkenning is uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom en de provincies Zeeland en Noord-Brabant. De organisatie van een Floriade in 2022 is kansrijk omdat het grote (economische) voordelen en kansen voor Zuidwest Nederland biedt. De totale kosten voor de organisatie van de Floriade worden globaal geschat op 130 tot 135 miljoen euro. Een fors deel van dit bedrag kan worden terugverdiend via diverse opbrengsten. De totale bijdrage van overheid en bedrijfsleven is naar verwachting tussen de 40 en 60 miljoen euro. Verwacht wordt dat de economische spin-off minimaal 300 tot 400 miljoen euro zal zijn. Daarnaast zijn er voordelen zoals het verbeteren van het investeringsklimaat en de infrastructuur, het versterken van de kwaliteit van landschap en natuur en het stimuleren van toerisme. Het financiële effect daarvan zal vooral in de regio West-Brabant en de provincie Zeeland zichtbaar zijn.

Met de verkenning wilden de initiatiefnemers achterhalen welk concept voor een Floriade in Zuidwest Nederland het beste zou bijdragen aan het realiseren van allerlei regionale doelen. De Floriade moet immers als vliegwiel kunnen fungeren voor onder meer de economische en toeristische ontwikkeling van de regio in de komende decennia. Ook de locatie en de financiële haalbaarheid speelden bij de verkenning een belangrijke rol.

Ook in andere delen van ons land zitten ze op de Floriade te wachten:

Lees ook:35 miljoen voor Zeeuwse versterking van leefbaarheid, kennis en innovatie
Lees ook:Rapport Commissie Jansen met financiële aanbevelingen voor Zeeland openbaar
Lees ook:80% ontslagen personeel Philip Morris aan het werk!
Lees ook:Provincies willen financiële weeffout voor Zeeland herstellen
Lees ook:Provincies willen financiele weeffout voor Zeeland herstellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>