Verscherpt toezicht voor meldkamer Ambulancezorg Zeeland!


MIDDELBURG – Er is per direct verscherpt toezicht voor de meldkamer Ambulancezorg Zeeland!

Reden hiervoor is een klacht over de afhandeling van een 112 melding door de meldkamer Ambulancezorg aangaande niet ingezette zorgverlening.

Burgemeester Verhulst, portefeuillehouder Meldkamer namens het bestuur van Veiligheidsregio Zeeland: “Het bestuur van Veiligheidsregio Zeeland onderkent de geconstateerde tekortkomingen en gaat er alles aan doen om deze zo snel mogelijk op te lossen. Wij nemen dit zeer serieus.”

Het Verscherpte Toezicht betekent dat de meldkamer Ambulancezorg gedurende vier maanden onder extra toezicht van de inspectie staan. De inspectie verwacht een plan van aanpak waarin wordt aangegeven hoe de geconstateerde tekortkomingen worden aangepakt en kunnen worden opgeheven. Daarnaast wil de inspectie geïnformeerd worden over klachten en calamiteiten in de periode van 1 januari 2011 tot heden en inzage in de aanpak hoe de meldkamer de overschrijding van de rijtijden van de ambulances terug gaat dringen. Tussentijds zal de inspectie de voortgang controleren door middel van inspectiebezoeken, al dan niet aangekondigd.

Een aantal oplossingen worden per direct doorgevoerd.

- Alle aannames van 112-meldingen gebeuren uitsluitend door gecertificeerde, opgeleide, bevoegd en bekwame verpleegkundig centralisten.
- De triage (beoordeling) zal volgens een vast protocol door centralisten worden uitgevoerd.
- Maximaal 2 minuten na aanname van de melding wordt adequate hulp geboden aan de melder. Dit betekent dat er na 2 minuten altijd een ambulance gaat rijden.
- Door de medisch manager zal meer tijd worden besteed om de kwaliteit van de meldkamer Ambulancezorg middels een vaste cyclus te toetsen en te evalueren.

Volledigheidshalve wordt verwezen naar de brief van de Inspectie voor de Gezondheidszorg waarin het verscherpt toezicht wordt toegelicht. De brief is te vinden op http://www.igz.nl

Lees ook:ADRZ: Begrip voor verlenging verscherpt toezicht!
Lees ook:Groot compliment van Inspectie voor ADRZ!
Lees ook:IGZ heft verscherpt toezicht ADRZ op!
Lees ook:Admiraal de Ruyter Ziekenhuis onder verscherpt toezicht!
Lees ook:Fundament voor aansturing Veiligheidsregio Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>