Bodem Vlissingse Kenniswerf vervuild!


VLISSINGEN – Op de Vlissingse Kenniswerf wordt volop gebouwd. Dat betekent dat gronden ook bouwrijp gemaakt moeten worden. Vanwege de uitbreiding (nieuwbouw) van Orionis, moet de bodem op de nieuwbouwlocatie ‘Kenniswerf-Oost’ daarom nu gesaneerd worden. Dit is een standaard procedure, als grond verontreinigd blijkt door eerder ontplooide (bedrijfs) activiteiten. De werkzaamheden starten eind deze maand.

Het betreft hier de eerste fase van de totaal uit te voeren bodemsanering. De bodemsanering zal uitgevoerd worden door Sagro in opdracht van de gemeente Vlissingen.

Voor het uitvoeren van de bodemsanering is een subsidie van het Ministerie gekregen.

Ontstaan bodemverontreiniging

In het verleden is rondom de geplande nieuwbouw op de Kenniswerf-Oost een gasfabriek gevestigd geweest, die acetyleengas produceerde voor de Nederlandse Spoorwegen. De aanwezige bodemverontreiniging is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de bedrijfsvoering van deze gasfabriek.

Uit te voeren werkzaamheden

Vanwege de geplande ontwikkelingen ten behoeve van Orionis, zal zowel de grond als het grondwater gesaneerd worden.

In eerste instantie zal de verontreiniging ontgraven worden, zoals dat heet.

Dat zal ongeveer 2 weken duren. Vervolgens zal de put, die door het ontgraven onstaat, aangevuld worden met daarvoor geschikte grond. Dan zal de grondwatersanering opgestart worden. De grondwatersanering en de bouwwerkzaamheden van Orionis zullen tegelijkertijd plaatsvinden.

Na de werkzaamheden, die 6 totaal tot 12 maanden duren, is de locatie geschikt voor het gebruik door Orionis.

Verkregen subsidie

Voor het uitvoeren van deze bodemsanering is een subsidie aangevraagd op grond van de zogenaamde Bedrijvenregeling via de Provincie Zeeland bij het ministerie. Zowel het ministerie als de Provincie Zeeland hebben een positief besluit genomen op deze aanvraag.

Lees ook:Aanleg parkeerterrein Orionis!
Lees ook:Sanering Kruiningen!
Lees ook:Werkzaamheden station Oost-Souburg!
Lees ook:Restauratiewerken ‘s-Landshuis!
Lees ook:Werkzaamheden Verlengde Kanaalstraat Oost-Souburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>