Aanleg parkeerterrein Orionis!

vlissingen logo blog
VLISSINGEN – Volgens planning zal op 13 januari de 2e fase van de bodemsanering van de voormalige gasfabriek van de NS in Vlissingen van start gaan, uitgevoerd door Sagro in opdracht van de gemeente Vlissingen, ten behoeve van de aanleg van een nieuw parkeerterrein bij Orionis.

In verband met het aanleggen van het toekomstige parkeerterrein van Orionis, is het noodzakelijk dat de poel tussen het huidige parkeerterrein en het spoor gedempt wordt en de bodem geschikt gemaakt wordt voor het gebruik als parkeerterrein.

De poel kon niet eerder gedempt worden dan dat het compensatieplan voor de rugstreeppad, die in deze poel aanwezig was, volledig was uitgevoerd.
De rugstreeppad is ondertussen ‘verhuisd’ (een succesvol project!) naar een locatie aan de Visodeweg, zodat nu de poel kan worden drooggelegd.
Eind februari kan daarom nu het nieuwe parkeerterrein van Orionis worden aangelegd.

GrondwatersaneringNa afloop bovengenoemde werkzaamheden, zal mogelijk nog wel een grondwatersanering uitgevoerd worden, hetgeen inhoudt dat verontreinigd grondwater onttrokken wordt en via een ondergrondse pompput geloosd op de riolering. Deze grondwatersanering vormt geen belemmering voor de aanleg en het gebruik van het nieuwe parkeerterrein van Orionis.

Naast het uitvoeren van de bodemsanering en het dempen van de poel, zal ook de straat ten zuiden van de locatie van Orionis doorgetrokken worden richting het spoor en zullen langs de straat bomen aangeplant worden.

Het geheel van de werkzaamheden duurt circa 3 maanden

VeiligheidTijdens de uitvoer van de bodemsanering zullen hekken met waarschuwingsborden rondom de locatie geplaatst worden. Deze borden geven een extra signaal af, om de locatie tijdens de graafwerkzaamheden niet te betreden.
De werkzaamheden maken deel uit van de gebruikelijke procedure, nodig bij nieuwbouw en aanleg van nieuwe terreinen en vormen geen bedreiging voor de omgeving.

Lees ook:Bodem Vlissingse Kenniswerf vervuild!
Lees ook:Nieuw riool i Heinkenszand!
Lees ook:Opruimen kraanbaan!
Lees ook:Sanering Kruiningen!
Lees ook:Meer parkeerplaatsen bij Vlissings winkelcentrum Papegaaienburg…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>