Markering op te ruimen Terneuzense graven!


TERNEUZEN – Op alle graven die de gemeente Terneuzen van plan is te ruimen wordt vanaf 20 februari een markering aangebracht. Op de mededelingenborden op de begraafplaatsen wordt een uitleg gegeven over de wijze van markeren. Ook is hierbij op tekening aangegeven welke graven geruimd gaan worden!

De graven waarvan de termijnen zijn verlopen en waarvoor nabestaanden geen aanvraag voor het verlengen van grafrechten hebben ingediend, worden vanaf begin 2013 ontdaan van het grafmonument. Het daadwerkelijk ruimen van de graven vindt, afhankelijk van wel of geen plaatsgebrek op de betreffende begraafplaats, direct of eventueel een tot meerdere jaren later plaats.

Wilt u een graf behouden, dan zijn er afhankelijk van het soort graf de volgende mogelijkheden:

Algemene graven

Algemeen graf, grafrust verlopen (algemene graven van voor 1997):

Dit graf kan op aanvraag omgezet worden naar een particulier graf, waardoor het mogelijk is om grafrechten af te sluiten. Wordt dit niet gedaan, dan wordt het graf geruimd.

Algemeen graf, overgangsregeling (algemene graven van tussen 1997 en 2006):

Dit graf kan op aanvraag omgezet worden naar een particulier graf, waardoor het mogelijk is om grafrechten af te sluiten. Wordt dit niet gedaan, dan wordt het graf geruimd in het jaar dat aangegeven staat in de overgangsregeling voor algemene graven.

Algemeen graf, grafrust niet verlopen, geen overgangsregeling (algemene graven van 2006 of later):

Dit graf kan op aanvraag omgezet worden naar een particulier graf, waardoor het mogelijk is om grafrechten af te sluiten. Wordt dit niet gedaan, dan wordt het graf na afloop van de grafrusttermijn (10 jaar na de laatste begraving) geruimd.

Huurgraven

Voormalig huurgraf, grafrechten verlopen:

Dit graf kan op aanvraag omgezet worden naar een particulier graf, waardoor het mogelijk is om grafrechten af te sluiten. Wordt dit niet gedaan, dan wordt het graf geruimd.

Voormalig huurgraf; grafrechten verlopen, grafrust nog niet verstreken:

Dit graf kan op aanvraag omgezet worden naar een particulier graf, waardoor het mogelijk is om grafrechten af te sluiten. Wordt dit niet gedaan, dan wordt het graf na afloop van de grafrusttermijn (10 jaar na de laatste begraving) geruimd.

Particuliere graven

Particulier graf, grafrechten verlopen:

Indien geen verlenging van grafrechten aangevraagd wordt, wordt dit graf geruimd.

Particulier graf, grafrechten verlopen, grafrust nog niet verstreken:

Indien geen verlenging van grafrechten aangevraagd wordt, wordt dit graf na afloop van de grafrusttermijn (10 jaar na de laatste begraving) geruimd.

Particulier graf, grafrechten nog niet verlopen:

Deze graven worden niet geruimd. Bij het verlopen van de grafrechten wordt de rechthebbende hierover door de gemeente aangeschreven. Hiervoor moeten wel de juiste gegevens bij de gemeente bekend zijn.

Particulier graf, grafrechten voor onbepaalde tijd:

Deze graven worden niet geruimd.

Kindergraven

Kindergraven kunnen op aanvraag omgezet worden naar een particulier graf, waardoor het mogelijk is om grafrechten af te sluiten. Wordt dit voor 1 januari 2022 niet gedaan, dan wordt het graf geruimd.

Aanmelden als belanghebbende:

Ondanks vele oproepen aan nabestaanden, hebben zich van veel graven nog geen recht- of belanghebbenden gemeld. Staat het graf van uw dierbare op de lijst van de te ruimen graven en heeft u zich nog niet aangemeld, dan kan dit alsnog.

Namen op verzamelgraf

De gemeente heeft besloten om voor de nabestaanden die dit wensen, de namen van de overledenen die herbegraven worden in het verzamelgraf op het grafmonument te vermelden. Als uw dierbare wordt herbegraven in het verzamelgraf en u stelt er prijs op dat de naam op het monument vermeld wordt, dan kunt u dit aangeven.

Lees ook:Onjuiste informatie grafrechten
Lees ook:Verlopen grafrechten
Lees ook:Ruimen graven van start in Axel!
Lees ook:Verwijderen grafbedekking
Lees ook:Verwijderen grafmonumenten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>