Vlissingen stelt geactualiseerd verkeer- en vervoerbeleid vast!


VLISSINGEN – Het college van B&W van de gemeente Vlissingen heeft het geactualiseerde Gemeentelijke Verkeer- en Vervoerplan (GVVP) goedgekeurd. Het GVVP bevat de visie en het beleid van de gemeente Vlissingen op het gebied van verkeer en vervoer in de periode tussen nu en 2020. Naar aanleiding van de inspraakprocedure zijn in het GVVP enkele wijzigingen aangebracht. Het verkeer- en vervoerbeleid wordt op 19 april ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

De gemeente Vlissingen heeft het bestaande verkeer- en vervoerbeleid genomen als uitgangspunt voor het geactualiseerde beleid. Op landelijk en provinciaal niveau is er in de afgelopen periode nieuw beleid vastgesteld. De gemeente Vlissingen volgt dit beleid en past daarom haar beleid aan. Ook lokale ontwikkelingen, zoals het ontwikkelen van het Scheldekwartier en de Kenniswerf, zorgen ervoor dat geactualiseerd verkeersbeleid wenselijk is.

Het verkeer- en vervoerbeleid van de gemeente Vlissingen is in acht kernachtige kreten gevat:

- Blijven bewegen!
- Niet vele wegen naar,… maar…
- De Sloebrug; de Poort naar Walcheren!
- Parkeren: Vlakbij en Betaalbaar!
- Collectief Vervoer: Ontsluiting door aansluiting!
- Water als kans!
- Fluitend op de Fiets!
- Aandacht voor de kwetsbare verkeersdeelnemer!

Aanpassingen

Naar aanleiding van inspraakreacties is er onder andere meer aandacht geschonken aan de verkeerslichten en de wijze waarop deze functioneren. Daarnaast is er aanvullend aandacht geschonken aan de mogelijkheden voor recreatief vervoer over water en is er specifieker ingegaan op de problematiek omtrent schoolroutes.

Lees ook:Vlissings verkeers- en vervoerbeleid…
Lees ook:Verkeer en vervoerplan!
Lees ook:Wijzigingen Wmo vervoer!
Lees ook:Collectief vervoer Wmo blijft bestaan!
Lees ook:Drugspand dicht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>