Renovatie openluchtzwembad Sas vertraagd!


SAS VAN GENT – Bij de opknapbeurt van de openluchtzwembaden in de gemeente Terneuzen zijn bij het zwembad in Sas van Gent constructiefouten uit het verleden ontdekt. De werkzaamheden lopen daardoor uit.

Het zwembad kan niet zoals gepland op 2 juni open, maar pas als de extra werkzaamheden zijn afgerond, uiterlijk 30 juni. Het gemeentebestuur beraadt zich over alternatieven voor zwembadbezoekers.

Het is ontzettend vervelend dat de werkzaamheden uitlopen en de aannemer stelt alles in het werk om de extra noodzakelijke werkzaamheden zo spoedig mogelijk uit te voeren.

Problemen

De problemen zitten in de technische ruimte. Het achterste gedeelte van de technische ruimte bleek bij nader onderzoek een losse aanbouw te zijn, die niet geschikt was om de nieuwe, zware waterfilters te dragen. Sloop en nieuwbouw waren noodzakelijk. Tijdens de uitvoering hiervan, kwam het volgende onvoorziene probleem aan het licht. Nadat alle apparatuur en filterzand uit de filterkelders was verwijderd, bleken de vloeren en wanden veel roestige metalen onderdelen en grillige afwerkingen te hebben. Hierdoor zijn de kelders, tegen de verwachting in, niet geschikt voor hun nieuwe functie: de buffering van zwemwater. De metalen delen worden nu verwijderd, vloeren en wanden worden uitgevlakt en bekleed met polyester. Pas daarna kan de zwembadinstallateur beginnen met het opbouwen van de installatie.

Overige baden

De renovatie van de zwembaden in Koewacht, Zaamslag en Axel liggen wel op schema. Naar verwachting worden de vernieuwde baden half mei gevuld met water, zodat ze op 2 juni open kunnen. In totaal investeert de gemeente 2,3 miljoen euro in de baden. De tegenvaller in Sas van Gent is binnen het budget op te vangen.

Lees ook:Vernield openlucht zwembad Zaamslag later open…..
Lees ook:Weersafhankelijke openstelling openluchtbaden!
Lees ook:Afsluiting Brug bij Sluiskil over Kanaal Gent- Terneuzen (N61)!
Lees ook:Zwembad langer open!
Lees ook:Buitenbad Terneuzen langer open!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>