Blaasactie Laat ze niet (ver)zuipen!


KRUININGEN – De eerste van een reeks blaasacties naar het gebruik van alcohol door jongeren is in de nacht van zaterdag op zondag gehouden. Deze actie vond plaats in de gemeente Reimerswaal. In totaal werden 136 blaastesten afgelegd. De hoogste score bedroeg 0,6 promille.

Onder andere in Rilland, Krabbendijke en Kruiningen zijn blaastesten uitgevoerd. Het was de eerste blaasactie in een reeks van controles naar het gebruik van alcohol door jongeren, die de komende periode in Zeeland plaatsvinden.

Ouders

De jongeren kregen van Indigo Preventie informatie over het verantwoord gebruik van alcohol. Aan de jongeren werd gevraagd: wanneer ze drinken, wat ze drinken en hoeveel ze drinken. Op deze manier krijgt de jongere inzicht in de risico’s van zijn of haar eigen drinkgedrag. Indien de jongere meer dan 1 promille alcohol in het bloed heeft, worden de ouders gebeld met het verzoek hun kind op te komen halen. Dit was tijdens deze controle niet nodig.

Risico’s

Drinken van alcohol op jonge leeftijd brengt veel risico’s met zich mee. Alcohol verstoort de ontwikkeling van de hersenen. Tevens lopen jongeren bij te veel drinken extra risico’s in het verkeer, hebben ze meer onveilige seks of tonen ze agressief gedrag.

De blaasactie is één van de activiteiten van de Zeeuwse aanpak ‘Laat ze niet (ver)zuipen’. In deze campagne werken de dertien Zeeuwse gemeenten, Indigo Preventie, GGD Zeeland, Politie Zeeland en andere partners samen aan de alcoholproblematiek van jongeren in Zeeland.

In totaal werden in de gemeente Reimerswaal 136 blaastesten door jongeren afgelegd. De hoogste score bij de jongeren tot 18 jaar bedroeg 0,6 promille. Dit was bij een jongere van 16 jaar.

De actie Laat ze niet (ver)zuipen is er in allerlei vormen:

Lees ook:Jonge indrinkers!
Lees ook:Dronken jongen niet naar eindfeest school!
Lees ook:Laat ze niet verzuipen!
Lees ook:Leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar!
Lees ook:Leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>