Laat ze niet verzuipen!

laat ze niet verzuipen

BIERVLIET -  In het kader van het voorkomen van veelvuldig alcoholgebruik bij jongeren is er zaterdagavond een blaasactie gehouden. Er werden jongeren gecontroleerd die naar Zoutelande gingen. Ook was er al een week daarvoor een zelfde actie gehouden in Biervliet bij een festival.

De gemeente, politie en hulpverleningsinstantie hebben de handen ineen geslagen om proberen het overmatig alcoholgebruik bij jongeren terug te dringen. Een van de problemen die aangepakt worden is het onderkennen van indrinken voordat de jongeren uiteindelijk op stap gaan. Ze zijn dan al zodanig aangeschoten dat nog meer gebruik van alcohol schadelijk kan zijn. Aan de jongeren wordt gevraagd mee te werken aan een blaastest zodat gekeken kan worden hoe hoog het alcoholpromillage al is terwijl ze op weg zijn naar een uitgaanslocatie. Is dat boven 1 promille dan wordt er contact opgenomen met de ouders of die het er mee eens zijn dat de jongere nog verder gaat met drinken. Ook treedt de gemeente via een brief in contact met de ouders om ze te wijzen op de risico’s van overmatig alcoholgebruik. Het doel is uiteindelijk om overmatig alcoholgebruik te onderkennen en terug te dringen. Dat is in het belang van de jongeren want we “laten ze niet verzuipen”.

Controle Zoutelande

Op zaterdagavond 30 mei 2015 tussen tien en één uur zijn er 57 jongeren gecontroleerd die op weg waren naar Zoutelande. Achttien jongeren hebben daadwerkelijk geblazen waarvan er al vijftien gedronken hadden. Van die vijftien, in de leeftijdscategorie van 15, 16 en 17 jaar, hadden er vier een promillage van meer dan 1 promille. De ouders hadden geen bezwaar dat de jongeren alsnog op stap gingen.

Controle Biervliet

Op vrijdag 15 mei zijn er vanaf 23 uur in totaal 240 jongeren gecontroleerd in Biervliet. De controle werd uitgevoerd door de politie, medewerkers van de gemeente Terneuzen en medewerkers van Indigo. De jongeren wordt gevraagd om mee te werken aan de blaastest. Dit is op vrijwillige basis. Maar als je meewerkt kunnen er wel consequenties aan zitten. Van dat aantal hadden er 36 alcohol gedronken. Eén jongen had twee flessen drank bij zich. De flessen werden geleegd en na overleg met de ouders is deze jongen doorverwezen naar Halt.

Lees ook:Jonge indrinkers!
Lees ook:Laat ze niet (ver)zuipen!
Lees ook:Dronken jongen niet naar eindfeest school!
Lees ook:Minisymposium over overmatig alcoholgebruik !
Lees ook:Blaasactie Laat ze niet (ver)zuipen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>