Uitbaggeren haven Walsoorden!

WALSOORDEN – In verband met het ontvangen van schepen in de haven van Walsoorden dient die 2 keer per jaar te worden uitgebaggerd.

In de maand juli wordt de haven weer uitgebaggerd. De haven en de toegangsgeul worden tweemaal per jaar op diepte gebracht.

Om de schepen te kunnen ontvangen moet er in de haven een waterdiepte zijn van 6 meter beneden NAP. De toegangsgeul heeft zelfs een diepte van 6,50 meter beneden NAP nodig. Jaarlijks wordt er in totaal zo’n 15.000 m3 baggerspecie verwijderd. Het verwijderen vindt plaats in 2 fases van ieder 7.500 m3 baggerspecie. Het werk wordt uitgevoerd met een ploegboot voorzien van een bodemegalisator voor het transporteren van de aanwezige baggerspecie. Deze baggerspecie wordt daarna gestort in een dieper gedeelte voor de haven in de Westerschelde.

De tweede fase wordt uitgevoerd in december.

De gemeente Hulst is beheerder van de haven van Walsoorden. In deze haven worden producten aan- en afgevoerd van onder meer de Mouterij van Kloosterzande en de Betonfabriek in Walsoorden. In een apart gedeelte van de haven bevinden zich enkele aanlegsteigers van de watersportvereniging.

Lees ook:Baggerwerkzaamheden haven Stavenisse!
Lees ook:Rioleringswerkzaamheden Arnemuiden!
Lees ook:Wegwerkzaamheden Vlissingse Nieuw Bonedijkelaan!
Lees ook:Werkzaamheden Stenen Beer Vlissingen!
Lees ook:Werkzaamheden Vlissingse Stenen Beer!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Uitbaggeren haven Walsoorden!

  1. guus langeraert

    Als er zoveel ” bagger ” binnenslipt in de haven van Walsoorden, wat gaat er dan gebeuren met de natuur in het eventueel ontpolderde gebied bij PerkPolder ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>