Vleeshal directeur Lorenzo Benedetti en kunstenaar Mark Manders staan op de Shortlist voor de Biënnale van Venetië!

MIDDELBURG –

De Middelburgse Vleeshal directeur Lorenzo Benedetti en kunstenaar Mark Manders staan op de Shortlist voor de Biënnale van Venetië in 2013

Benedetti is één van de vier curatoren die kans maken om samen met een kunstenaar een solotentoonstelling in te richten op het Nederlandse paviljoen in Venetië.

De plannen die in aanmerking komen voor de inzending voor het Nederlands paviljoen op de Biënnale van Venetië in 2013 zijn bekend.

Vier plannen zijn geselecteerd van:

Sue-an van der Zijpp en Mark Wilson voor een tentoonstelling van Folkert de Jong;

Lorenzo Benedetti voor een tentoonstelling van Mark Manders;

Xander Karskens voor een tentoonstelling van Nathaniel Mellors;

Sacha Bronwasser (curator) en Peter van Hoof (co-curator) voor een tentoonstelling van Guido van der Werve.

Deze plannen maken de jury nieuwsgierig en sluiten het meest aan bij de wens van het Mondriaan Fonds om relevante ontwikkelingen in de Nederlandse hedendaagse beeldende kunst te tonen in een internationale context. Daarnaast spreken ze de jury zowel visueel als intellectueel aan. En beloven een verrassende en vernieuwende kijk op het werk van de gekozen kunstenaars.

De vier geselecteerde curatoren krijgen tot eind augustus de tijd de plannen verder uit te werken en zullen deze begin september aan de jury presenteren. Vervolgens zal de jury advies uitbrengen over de uiteindelijke benoeming van de curator van de Nederlandse inzending in 2013.

De jury bestaat overigens uit: Hester Alberdingk Thijm (directeur AkzoNobel Art Foundation), Defne Ayas (directeur Witte de With, Rotterdam), Jan Debbaut (freelance curator, eerder directeur Van Abbemuseum, Eindhoven en directeur collecties Tate Museums, Londen) en Rein Wolfs (directeur Kunsthalle Fridericianum, Kassel). Voorzitter zonder stemrecht is Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds.

Lees ook:Vleeshal directeur Lorenzo Benedetti en Mark Manders naar de Biënnale van Venetië 2013!
Lees ook:Met De Vleeshal naar Venetië!
Lees ook:‘Vleeshal’ kunstenaars op Shortlist Prix de Rome 2013!
Lees ook:Symposium Terug in de toekomst in De Vleeshal!
Lees ook:Mondriaan Fonds geeft geld aan Middelburgse Vleeshal!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vleeshal directeur Lorenzo Benedetti en kunstenaar Mark Manders staan op de Shortlist voor de Biënnale van Venetië!

  1. GonnyGeurts

    kunst met een belofte..klinkt hoopvol

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>