GroenLinks: Souburgse Brede School moet op het Oranjeplein!

OOST-SOUBURG – GroenLinks (GL) Vlissingen wil dat voor de tweede Brede School gekozen wordt voor de locatie Oranjeplein in Oost-Souburg. Vandaag, zaterdag, heeft GroenLinks dit onderwerp besproken in de Souburgse Bibliotheek Aanwezig waren onder andere de Zeeuwse GL kandidaten voor de Tweede Kamer, Niels van den Berge en Carel Bruring.

Al een paar jaar is er een impasse in de discussie over een locatie en de opzet van een samenwerkingsverband Primair Onderwijs. De Tweemaster/Kameleon (openbaar onderwijs van de Archipelscholen) en de Burcht-Rietheim (christelijk onderwijs van Perspectief) komen er maar niet uit met de gemeente over de keuzes. Na 10 alternatieve locaties bestudeerd te hebben is er nog steeds geen knoop doorgehakt. Het laatste voorstel wat nu op tafel ligt – en ook lastig blijkt te zijn – is de locatie Van Visvlietstraat en De Priesterstraat, dus 2 locaties en accommodaties, waarbij het ene gebouw de onderbouw komt en in het andere gebouw de bovenbouw. Men is hier nog niet uit.

GroenLinks is van mening dat er gekozen moet worden voor de kwaliteit en de toekomst. Net als in de oorspronkelijke opzet (en doelstelling) is hiervoor nodig 1 locatie en accommodatie. GL stelt voor om het Oranjeplein te kiezen, waar nu een van de scholen staat en waar ruimte gemaakt kan worden in de naaste omgeving om beide scholen te huisvesten. Hiervoor is dan ook nodig dat de verkeerssituatie goed aangepast wordt om de veiligheid te garanderen. 1 locatie komt ten goede van de samenwerking, de kwaliteit van het onderwijs en met name het inpassen van partners zoals de kinderopvang, centrum voor jeugd en gezin.

Lees ook:Brede school Oost -Souburg stuk smaller!
Lees ook:Nieuwbouw voor scholen in Oost-Souburg!
Lees ook:Gevolgen krimp middelbare scholen!
Lees ook:Onderwijs kinderen asielzoekers!
Lees ook:Kleine scholen krijgen meer geld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>