Brede school Oost -Souburg stuk smaller!

A teacher helps her students in the classroom
OOST-SOUBURG – Het blijkt dat de beoogde brede school in Oost-Souburg een stuk smaller wordt dan beoogd. De kracht van een goede brede school is dat veel zaken bij elkaar worden ondergebracht. Maar de nieuwste aanwinst van Souburg komt op 2 locaties.

Het college van B&W kan de ontwikkeling van een brede school op twee locaties, één aan de Jan de Priesterstraat en één aan de Van Visvlietstraat in Oost-Souburg, in gang zetten. Het streven is de nieuwe brede school eind 2016 in gebruik te nemen.

Aanvankelijk was er onvoldoende steun van alle betrokkenen voor een brede school Souburg Zuid, verdeeld over twee locaties. Wethouder Marin de Zwarte heeft daarom overleg gehad met partijen, zoals schoolbesturen en medezeggenschapsraad. Alle partijen willen snel een oplossing voor de huidige huisvestingssituatie en ook het concept van de brede school handhaven. Door het overleg zijn de partijen dichter bij elkaar gekomen.

Nieuwbouw locatie
De nieuwbouwlocatie voor de brede school wordt de J. de Priesterstraat. De Kameleon (Oranjeplein), De Tweemaster (J. de Priesterstraat) en de gymzaal (C. van Perestraat) zullen worden gesloopt. Het is nog niet bekend wanneer. Het huidige gebouw van De Burcht (Van Visvlietstraat) wordt de komende 15 jaar nog optimaal benut voor de onderbouw van beide scholen. De school moet hiervoor nog wel worden aangepast. Na de zomervakantie wordt gestart met deze werkzaamheden. De verwachting is dat de kleuters in de kerstvakantie 2014 zullen intrekken.

De definitieve invulling per locatie zal nader ingevuld worden en wordt bekeken samen met de betrokken participanten: basisscholen Tweemaster/Kameleon, De Burcht-Rietheim, Kinderopvang Walcheren en Bibliotheek Vlissingen.

De raad wordt gevraagd in te stemmen met deze oplossing.

Lees ook:Nieuwbouw voor scholen in Oost-Souburg!
Lees ook:GroenLinks: Souburgse Brede School moet op het Oranjeplein!
Lees ook:Nieuwbouw scholen Oost-Souburg
Lees ook:Nieuwbouw scholen Oost-Souburg
Lees ook:Nieuwe brede school!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>