Vaste PET-scan voor Zeeuwse ADRZ-patiënten!

VLISSINGEN – Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen heeft een eigen PET- scan aangeschaft. Met de komst van de scan kunnen meer verschillende onderzoeken worden verricht op het gebied van oncologie, cardiologie en neurologie.

Tot voor kort kwam een mobiele scan wekelijks één dag naar de locatie Vlissingen. Na bijna tien jaar is deze nu vervangen door een eigen scan. ADRZ is als enige ziekenhuis in Zeeland de eigenaar van een PET-scan.

Patiënten hoeven nu de regio niet meer uit, de wachttijd voor een onderzoek wordt aanzienlijk korter en dus zijn patiënten sneller aan de beurt. Ook patiënten uit andere regio’s kunnen in het ADRZ worden geholpen.

Dankzij de komst van de PET- scan kan er met meer radioactieve stoffen gewerkt worden. Hierdoor kunnen niet alleen de afdeling oncologie, maar ook de afdelingen cardiologie, neurologie en klinische psychiatrie gebruik maken van de scan.

Pet staat voor Positron Emissie Tomografie. De PET- scan is een techniek die wordt gebruikt bij nucleair geneeskundig onderzoek. De beelden van de scan geven informatie over de stofwisseling in het lichaam van organen en bijvoorbeeld tumoren. Een kleine hoeveelheid radioactieve stof wordt door middel van een infuus in het lichaam gebracht. Een PET- scan ondergaan is zonder bijwerkingen en is ongevaarlijk.

Op woensdag en vrijdag gaat de PET-scan draaien. Mogelijk wordt dit in de nabije toekomst meerdere dagen, maar dat is afhankelijk van het patiëntenaanbod.

Lees ook:Spreekuur Reumatologie en functieonderzoeken Cardiologie in Zierikzee
Lees ook:ADRZ sluit nieuw noodstroomaggregaat aan
Lees ook:ADRZ: Nieuwe vakgroep cardiologie stelt zichzelf voor!
Lees ook:ADRZ houdt open dag!
Lees ook:ADRZ blijft vaste bezoektijden hanteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>