Nieuw Echo-apparatuur voor plaatselijke verdoving bij het ADRZ!


VLISSINGEN / GOES – Met de aanschaf van twee nieuwe echo-apparaten voor zowel de ziekenhuizen in Goes als Vlissingen is de toepassing van een plaatselijke verdoving bij een operatie sterk verbeterd. Hiermee staat het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) op een goed niveau in anesthesiologisch Nederland.

Door de twee nieuwe echo-apparaten kunnen zenuwen nu nog gemakkelijker ‘gevonden’ en hierdoor ook sneller verdoofd worden. Afhankelijk van het soort lokaal verdovend middel kan de verdoving zeer lang aanhouden en is er daardoor veel minder behoefte aan sterke pijnstillers. Hierdoor zijn patiënten nu hun operatie minder misselijk en moeten ze minder vaak overgeven.

Er zijn operaties die uitstekend onder alleen een plaatselijke verdoving gedaan kunnen worden. Bij andere operaties (bijvoorbeeld operaties aan de schouder) wordt de plaatselijke verdoving gecombineerd met een algehele narcose, omdat de operatie dan een langdurige oncomfortabele houding vereist. Sommige blokkades zijn echter zo gemakkelijk dat er geen toegevoegde waarde is van het echo-apparaat. Hierdoor kan het nog steeds voorkomen dat patiënten een plaatselijke verdoving krijgen, zonder dat er gebruik is gemaakt van het nieuwe echo-apparaat.

Lees ook:Probleem noodstroomvoorziening ziekenhuis Goes nog niet over!
Lees ook:Weer operaties ADRZ!
Lees ook:Spreekuur Reumatologie en functieonderzoeken Cardiologie in Zierikzee
Lees ook:ADRZ-Workshops Heart-Pillows!
Lees ook:Mirena-spiraal!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>