Inzamelen plastic afval Hulst succes!


HULST – Voor het gescheiden inleveren van plastic afval verdienen de burgers van de gemeente Hulst een pluim. Uit een jaarlijkse evaluatie door de provincie Zeeland is gebleken dat in de gemeente Hulst maar liefst 6,83 kg per inwoner per jaar aan plastic is ingezameld. In de periode daarvoor was dit nog 5,92 kg per inwoner per jaar. In slechts 3 van de 13 Zeeuwse gemeenten wordt meer plastic ingezameld dan in de gemeente Hulst.

Het gescheiden inzamelen van plastic is gunstig voor het milieu. Het plastic afval wordt hergebruikt terwijl het anders in een oven verbrand zou worden samen met het restafval. Per ingezamelde ton plastic ontvangt de gemeente Hulst bovendien 475 euro van het Rijk. Met dat geld kan de gemeente weer dingen realiseren. Dus is gescheiden inzamelen van plastic uiteindelijk ook gunstig voor de portemonnee van de burgers

Lees ook:Nieuwe maatregel voor vermindering restafval
Lees ook:Andere afvalinzameling
Lees ook:100 huishoudens doen mee aan 100-100-100
Lees ook:GFT-keukenbakjes
Lees ook:Nu je plastic & pak in dezelfde bak!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>