Symposium: Samenwerking bepalend voor toekomst Zeeuwse gezondheidszorg!


GOES – De Zeeuwse gezondheidszorg heeft behoefte aan een agenda waarin een gedegen route naar de toekomst wordt uitgestippeld. Onderlinge samenwerking is daarbij onontbeerlijk. Dat betogen diverse sprekers op 8 februari tijdens een bijzonder symposium over de toekomst van de gezondheidszorg in Zeeland. Het symposium duurt van 12.00 uur tot 22.00 uur en wordt gehouden in Theater De Mythe in Goes. Organisator is de KNMG district Zeeland.

Onder de sprekers zijn prof. dr. Doeke Post, emeritus hoogleraar sociale geneeskunde, huisarts Jan Bergen uit Oost-Souburg, Sjors van Lieshout, SEH-arts bij het ADRZ, dr. Philip Rademaker, cardioloog bij Zorgsaam en dr. Maartje Smid-Geirnaerdt, radioloog bij het ADRZ.
De gezondheidszorg in Nederland staat voor grote veranderingen. Er dreigen financiële problemen en een tekort aan menskracht. Tijdens het symposium komen nieuwe ideeën aan bod over kwaliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg en wordt geschetst welke vertaling die krijgen in Zeeland. Ook wordt gesproken over verschuivingen in de grenzen van vakgebieden, samenwerkingsverbanden, ketenzorg en de vele lokale initiatieven.
Speciale aandacht is er voor de technologische ontwikkelingen die enorme invloed uitoefenen op de gezondheidszorg. Enkele sprekers zullen nieuwe beeldvormende technieken en weefseltechnologieën toelichten. Tijdens het symposium kunnen diverse informatiestands van Zeeuwse zorgorganisaties worden bezocht.
Het symposium is bedoeld voor een brede doelgroep van artsen, verpleegkundigen, psychologen, paramedici en andere professionals, maar ook voor management, beleidsmedewerkers, politici, verzekeraars en andere betrokkenen bij de gezondheidszorg.

Lees ook:Minisymposium Darmkanker: uw zorg, onze zorg!
Lees ook:Zeeuwse kankerpatient vaker in eigen regio behandeld!
Lees ook:Behandeling kankerpatient vaker in Zeeland!
Lees ook:Symposium voor verpleegkundigen: Zorg voor Morgen!
Lees ook:Symposium Den Haag over grensoverschrijdende arbeidsmarkt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>