PVV’er Helder naar Middelburgse gevangenis!


MIDDELBURG – PVV-Tweede Kamerlid Lilian Helder, woordvoerder Veiligheid en Justitie, brengt morgen, vrijdag 15 februari, samen met PVV-Eerste Kamerlid en fractievoorzitter van PVV Zeeland, Peter van Dijk, een werkbezoek aan gevangenis Torentijd in Middelburg.
De PVV is voor de versobering van de gevangenissen, maar niet voor het sluiten ervan met als gevolg dat personeel op straat komt te staan.

Lilian Helder: “Wat ook vreselijk is, is dat 800 gedetineerden alsnog met een enkelband thuis op de bank hun straf mogen gaan uitzitten. Dit is totaal geen straf en een vrijbrief om weer de fout in te gaan, want in de gevangenis kwam je al niet eenvoudig gezien het strafklimaat in Nederland, maar nu helemaal niet meer”.
Deze bezuiniging van het ministerie is geheel in strijd met hun aangekondigde harde aanpak. De staatssecretaris was in het verleden ook tegenstander van het toepassen van enkelbanden in plaats van een gevangenisstraf. De PVV vindt het onacceptabel dat de staatssecretaris van dit principe afwijkt. De PVV begrijpt dat er bezuinigd moet worden, maar dit is totaal verkeerd. Een crimineel moet de opgelegde gevangenisstraf ondergaan

Lees ook:Illegaal vuurwerk!
Lees ook:20.000 handtekeningen tegen vrijkomen Middelburger Volkert van der G.!
Lees ook:Illegale rotjes!
Lees ook:Eis moord Ilonka Toth is 14 jaar in hoger beroep!
Lees ook:Ontsnappingsdreiging: Politie met hand op de wapen bij gevangenis Torentijd Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>