Hondenbrochure huis aan huis bezorgd!


TERNEUZEN – De hondenbrochure 2013 van de gemeente Terneuzen is onlangs huis aan huis bezorgd samen met het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad. In deze brochure leest u meer over het hondenbeleid dat de gemeente Terneuzen hanteert.

Zo leest u waar honden aangelijnd moeten worden uitgelaten en dat het verplicht is om de uitwerpselen van honden direct op te ruimen. Verder leest u wat de gemeente doet met de hondenbelasting, hoe de uitlaatterreinen schoon worden gehouden en wat de verschillende boetes zijn.

Brochure voor alle inwoners

De brochure wordt, sinds het hondenbeleid is ingevoerd in 2007, ieder jaar naar alle geregistreerde hondeneigenaren in de gemeente verstuurd. Vanaf nu worden ze verstuurd naar alle inwoners van de gemeente Terneuzen, zodat ook niet-hondeneigenaren op de hoogte zijn van de spelregels.

Gratis hondenpoepzakjes

De gemeente deelt nu gratis hondenpoepzakjes uit aan hondenbezitters ter beloning van goed gedrag. De zakjes kunnen worden opgehaald bij de publieksbalies in Terneuzen, Sas van Gent en Axel.

De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) delen de komende tijd ook gratis hondenpoepzakjes uit wanneer ze zien dat de regels worden nageleefd. Voor deze eenmalige actie geldt: op is op!

Controle

Wie zich niet aan de regels houdt, kan worden bekeurd door de BOA’s van de gemeente. Zij hebben de opdracht om hier extra aandacht aan te besteden. Binnenkort voeren de BOA’s, bij wijze van proef, ook enkele controles uit in burger.

Lees ook:Hondenbeleid Reimerswaal!
Lees ook:Open Monumentendag: Macht & Pracht!
Lees ook:Waar honden wel en niet vrij mogen lopen in Vlissingen!
Lees ook:Ook in Terneuzen zelf hondenpoep opruimen!
Lees ook:Wel of geen vergunning nodig voor zonnepanelen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>