Veel reacties ‘Denk mee over Zorg’!

euro's waaier
VLISSINGEN – De oproep van de drie Walcherse gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere om mee te denken over de toekomst van zorg op Walcheren heeft veel waardevolle reacties opgeleverd. Met de actie ‘Denk mee over Zorg’ konden belanghebbenden via de websites van de gemeenten hun ervaringen en ideeën delen op het gebied van zorg en ondersteuning. 88 reacties van mensen en organisaties kwamen binnen. Deze reacties nemen de gemeenten mee in hun gezamenlijke beleidsvorming.

Wat duidelijk leeft is het geld voor het Persoonsgebonden budget. Over dit onderwerp zijn de meeste reacties ontvangen. Daarnaast kwamen ook het indiceren van zorg en het inzetten van vrijwilligers veel aan bod. De aard van de reacties is in de meeste gevallen zeer persoonlijk en gedetailleerd. Ook zijn ervaringen gedeeld van mensen waarmee de gemeenten anders niet mee in contact waren gekomen, bijvoorbeeld van mensen met psychiatrische aandoeningen.

Een aantal ‘slimme oplossingen’ die Denk mee over Zorg heeft opgeleverd, wordt direct uitgewerkt in een ‘werkplaats’. In een werkplaats denken professionals en een aantal respondenten met de gemeenten mee over de uitwerking van de ideeën. Bijvoorbeeld over de mogelijkheid om als gemeente zzp’ers in de zorg rechtstreeks te contracteren, dus zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau.

De gemeenten krijgen er de komende jaren een heleboel zorgtaken bij van de Provincie en van het Rijk. Die zorgtaken moeten efficiënt georganiseerd worden, want op het budget van deze ‘decentralisaties’ wordt flink gekort. Op Walcheren slaan de drie gemeenten de handen ineen om de decentralisaties te realiseren.
De reacties die via Denk mee over Zorg zijn binnengekomen, nemen de gemeenten samen mee in de uitwerking van het beleid. Ook komt er een vervolg op Denk mee over Zorg om inwoners te blijven betrekken.

Lees ook:Denk mee over zorg!
Lees ook:Denk mee over ‘begeleiding’ en ‘dagbesteding’ op Walcheren!
Lees ook:Walcherse bijeenkomsten toekomst ‘begeleiding’ en ‘dagbesteding’!
Lees ook:Ontslagen thuiszorg voorlopig van de baan!
Lees ook:Veranderingen zorg en ondersteuning!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>