Beste bezuinigingsidee van Borsele!

muntgeld blogBORSELE – Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat ook de gemeente Borsele niet ontkomt aan bezuinigingen. Een gemeentewoordvoerder: “Daar willen wij de inwoner bij betrekken en vragen daarom:

“Wat moet Borsele niet meer doen voor één miljoen?”

Wij zijn op zoek naar concrete ideeën die helpen om het miljoen te vinden. U kunt suggesties geven over alle gemeentelijke activiteiten.

Wij zijn op zoek naar suggesties die minimaal € 10.000,- per jaar besparen;
Het gaat om concrete bezuinigingsmogelijkheden;
De besparing moet uiterlijk in 2017 (het liefst eerder) bereikt worden.
We zijn bijvoorbeeld niet op zoek naar suggesties als “minder ambtenaren” en / of “belastingverhoging”. Het gaat ons om de kernactiviteiten van de gemeente. Welke activiteiten vindt u, gelet op de bezuinigingen, dat de gemeente niet meer of anders moet doen?

Alle suggesties worden verzameld en beoordeeld door een jury die onder andere bestaat uit de burgemeester, één raadslid en de wethouder financiën. Het beste idee wordt op 5 september gepresenteerd aan de gemeenteraad. De indiener ervan krijgt de mogelijkheid om een Borsels goed doel aan te wijzen waar het college van Burgemeester en Wethouders één dag als vrijwilliger aan de slag gaat.

Wat doet de gemeente zelf allemaal?

Omdat het Rijk de komende jaren fors bezuinigt ontkomen wij als gemeente niet aan nieuwe bezuinigingen. Na in 2010 al voor 3 miljoen te hebben bezuinigd, moeten wij de komende jaren een bedrag van 1 miljoen bezuinigen. Deze zoektocht doen we op twee manieren. In april zijn we als gemeente zelf aan de slag gegaan om mogelijke bezuinigingsopties te onderzoeken. De tweede manier bestaat uit uw suggesties en die van verschillende belangengroeperingen.

Waar kan ik mijn suggestie kwijt?

Al uw suggesties kunt u per e-mail verzenden naar [email protected]. Of sturen aan gemeente Borsele, onder vermelding van Borsels bezuinigingsidee, postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Dit kan tot 20 augustus. Bovenstaand (e-mail)adres kunt u ook gebruiken als u behoefte heeft aan meer informatie.

En dan?

Op 5 september bespreekt de gemeenteraad informatief alle mogelijke bezuinigingsvoorstellen. Bij de behandeling van de begroting 2014 neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de noodzakelijke bezuinigingen van één miljoen.”

Lees ook:Bezuinigingsopdracht Middelburg!
Lees ook:College Vlissingen wil 3 miljoen extra bezuinigen!
Lees ook:Gerben Dijksterhuis nieuwe burgemeester Borsele
Lees ook:Middelburg bezuinigt! Tips?
Lees ook:Middelburg zit krap!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>