Goes heeft bijna miljoen!

goes grote markt oude stadhuis blog
GOES – Het college van Burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Goes heeft de programmabegroting voor 2014 vastgesteld. Ondanks het toenemende aantal financiële uitdagingen sluit deze voor 2014 met een positief saldo van € 980.000.

In de programmabegroting zijn te verwachten onzekerheden zoveel mogelijk afgedekt. Het gemeentelijk aandeel in de rijksbezuinigingen van € 6 miljard is echter nog niet verwerkt. Ook nieuwe taken op het gebied van werk, zorg en jeugd komen met miljarden minder budget naar gemeenten. Samen met de inwoners van Goes zullen we deze uitdaging aangaan.

Goes is blij dat zij een meerjarig sluitende begroting kan presenteren in een economisch moeilijke tijd in combinatie met toekomstige onzekerheden. Dat dit weer gelukt is komt mede door de bezuinigingen die het college bij aanvang in 2010 heeft gerealiseerd en door een recente bezuinigingsoperatie op personeelskosten. Bijkomende uitdaging bij het opstellen van de begroting was het voornemen om de lasten voor inwoners niet meer te laten stijgen dan de inflatie en tegelijkertijd het niveau van dienstverlening op peil te houden.

Dienstverlening op peil

Dit maken we onder andere zichtbaar in het handhaven van het onderhoudsniveau van de openbare ruimte volgens de normen ‘schoon, heel en veilig’. De afgelopen jaren is er in Goes op sportgebied veel gerealiseerd, met name op accommodatiegebied. Masterplan Het Schenge is nog volop in uitvoering, waarbij sportpark Het Schenge doorontwikkeld wordt naar een groen en openbaar toegankelijk multifunctioneel sportpark. Ook op het gebied van onderwijs en culturele voorzieningen, zoals het museum en theater, wordt in 2014 geïnvesteerd om de Goese ambities op deze gebieden waar te kunnen maken.

Evenementen

Het citymarketing beleid wordt volgend jaar verder voortgezet. In 2014 worden weer allerlei evenementen georganiseerd worden in Goes. Zo komt de nationale Ride for the Roses op 7 september 2014 naar Goes en geeft Racoon & Friends weer een groot concert.

Samenwerking Bevelandse gemeenten

De realisatie van het samenwerkingsverband GR de Bevelanden zal vruchten afwerpen op het gebied van efficiënter werken. In 2013 is de GR daadwerkelijk opgericht en naar verwachting zullen uiterlijk medio 2014 de medewerkers van de betreffende afdelingen daadwerkelijk in dienst van de GR zijn..

Behandeling begroting door de gemeenteraad

Voordat de begroting door de gemeenteraad wordt vastgesteld, kunnen raadsleden nog schriftelijke vragen stellen over de begroting aan het college. Op 31 oktober is de commissievergadering Programmabegroting 2014. Ten slotte zal op donderdag 7 november de raad de programmabegroting 2014 behandelen en vaststellen.

Een schriftelijk exemplaar van de begroting ligt vanaf 24 oktober tijdens openingstijden ter inzage op het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan in Goes.

Begrotingsraad bezoeken of beluisteren

Zoals elke raadsvergadering is deze vergadering openbaar. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom op de publieke tribune van de raadszaal in het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan in Goes. Wie niet in de gelegenheid is om aanwezig te zijn kan ook live meeluisteren via internet. Ga hiervoor naar www.goes.raadsinformatie.nl.

De begroting zelf is te downloaden via www.goes.nl/programmabegroting.

Informatie over begroting op 3 oktober

Wie meer wil weten over de financiële keuzes die Goes voor 2014 worden gemaakt, is op 3 oktober aanstaande vanaf 19.15 uur van harte welkom op het stadskantoor in Goes. Vanaf half acht zal wethouder Loes Meeuwisse vertellen voor welke keuzes het college van B & W staat, neemt de afdeling financiën u in vogelvlucht mee door de begroting en is er natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen en na te praten met de wethouder, leden van de gemeenteraad en ambtenaren.

Om een indruk te krijgen van het aantal bezoekers stellen we een aanmelding onder vermelding van het aantal personen op prijs. Stuur vóór maandag 30 september een email naar [email protected].

Lees ook:Goes heeft positief saldo!
Lees ook:Vlissingen heeft sluitende begroting !
Lees ook:Begroting Sluis 2013: “Nieuw financieel evenwicht!”
Lees ook:Bezuinigingen Vlissingen!
Lees ook:Begrotingskrant in de bus!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>