Goes heeft positief saldo!

eurobiljetten

GOES - Het college van B & W heeft de programmabegroting voor 2015 vastgesteld, die sluit met een positief saldo van € 103.000. Deze begroting geeft weer dat de gemeente grip heeft op de financiën in een tijd vol uitdagingen.

Het college is tevreden met het positieve resultaat en realiseert tegelijkertijd dat de eindbestemming nog niet is bereikt. Er komt meer geld naar de gemeente voor de WMO en jeugdzorg, maar er zijn ook veel meer uitgaven die we moeten doen. De bezuinigingen uit het collegeprogramma zijn verwerkt, maar er is nog een resterende taakstelling voor de komende jaren.

Werken aan een economisch en sociaal sterk, veilig en duurzaam Goes
Dit is samengevat de ambitie die het college in april heeft vastgelegd in het collegeprogramma. De keuzes in de programmabegroting laten zien dat in deze richting stappen voorwaarts worden gezet. Zo wordt er geïnvesteerd in verdere versterking van de binnenstad als belangrijk economisch ankerpunt, maar ook andere kansen om de lokale economie te versterken worden waar mogelijk benut. Het is goed wonen in Goes en dat blijft zo. Er wordt geïnvesteerd in verbeteren en vernieuwen van bestaande woongebieden, particuliere woningverbetering op het gebied van duurzaamheid en levensloop wordt gestimuleerd en groepen die het moeilijk hebben op de woningmarkt worden ondersteund. De voortgang van grote infrastructurele projecten zoals het Spoorproject en Goes Beter Bereikbaar worden in 2015 nog meer zichtbaar. Het Masterplan Sportpark ’t Schenge wordt verder uitgevoerd en de gemeente zal samen met andere partijen mensen uitdagen om (opnieuw) te gaan sporten. De aanpak van drugs- en alcoholproblematiek wordt doorgezet net als het cameratoezicht in de binnenstad. Op 1 januari zijn de decentralisaties op het gebied van de WMO en participatiewet een feit. Voor zowel de organisatie als inwoners is 2015 een overgangsjaar. De decentralisaties in het sociale domein hebben een grote impact en op de gevolgen hiervan voor zowel de organisatie als de begroting is Goes goed voorbereid.

Behandeling begroting door de gemeenteraad
Voordat de begroting door de gemeenteraad wordt vastgesteld, kunnen raadsleden nog schriftelijk vragen stellen over de begroting aan het college. Op 30 oktober 2014 is de commissievergadering Programmabegroting 2015. Ten slotte zal op 6 november 2014 de raad de programmabegroting 2015 behandelen en vaststellen.

Een schriftelijk exemplaar van de begroting ligt vanaf vrijdag 26 september  tijdens openingstijden ter inzage op het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan in Goes.

Begrotingsraad  bezoeken of beluisteren
Zoals elke raadsvergadering is de vergadering over de programmabegroting openbaar. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom op de publieke tribune van de raadszaal in het stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan in Goes. Wie niet in de gelegenheid is om aanwezig te zijn kan ook live meeluisteren via internet. Ga hiervoor naar www.goes.raadsinformatie.nl.

De begroting zelf is hier te downloaden.

Lees ook:Goes heeft bijna miljoen!
Lees ook:Vlissingen heeft sluitende begroting !
Lees ook:Begrotingskrant in de bus!
Lees ook:Bezuinigingen Vlissingen!
Lees ook:Begroting Sluis 2013: “Nieuw financieel evenwicht!”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>