Controle afvalcontainer!

afvalbak blog
MIDDELBURG – Wijkbewoners in Nieuw Middelburg ergeren zich aan afvalcontainers die dagenlang, nadat ze geleegd zijn, op de stoep blijven staan. Gemeente Middelburg en Woongoed Middelburg gaan hierop handhaven.

Na de grote woningrenovatie ziet Nieuw Middelburg er weer mooi uit. Via de wijkbeheergroep geven bewoners aan dat ze trots zijn op hun buurt, maar dat ze zich ergeren aan de afvalcontainers die na het legen aan de straat blijven staan.

Ook containers die in de brandgangen staan zijn een doorn in het oog. Naast dat het geen fraai zicht is kunnen lege containers ook schade veroorzaken, bijvoorbeeld als ze wegwaaien en tegen auto’s aankomen. Daarnaast belemmeren ze doorgang, trekken afval aan en ze kunnen als hulpmiddel gebruikt worden bij een inbraak.

In samenwerking met Woongoed Middelburg gaat de gemeente hierop controleren. Een kliko mag uitsluitend op de dag waarop die geleegd wordt op de openbare weg staan. Na het legen is het de bedoeling dat de container zo snel mogelijk op eigen terrein wordt geplaatst. Dus niet op de stoep, voor de schuur of in de brandgang.

Hoe gaat de controle gebeuren?

Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan controleren op afvalcontainers op de openbare weg. Medewerkers van Woongoed Middelburg gaan dit doen in de brandgangen.

Daags na het legen van de containers gaan de BOA’s op pad. Staat er nog een afvalcontainer op de stoep dan wordt die voorzien van een sticker. Op de sticker staat dat de container over één week wordt verwijderd als hij daar blijft staan. Dit geldt ook voor de containers in de brandgangen.

Na een week worden de niet weggezette containers door de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Middelburg opgehaald en naar de gemeentelijke loods aan de Waldammeweg gebracht. Daar kunnen de afvalcontainers weer worden opgehaald of zij worden op verzoek tegen betaling teruggebracht.

Hoe moet het dan wel?

De afvalcontainers mogen pas op de dag dat de huisvuilwagen langs komt worden buitengezet, na 7.00 uur. En ze moeten nog dezelfde dag worden binnengehaald. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de gemeente Middelburg 14 0118 of bij Woongoed Middelburg (0118) 69 17 00 .

Lees ook:Lege afvalcontainer te lang op straat!
Lees ook:Troep vriest vast in de afvalbak!
Lees ook:Middelburg haalt kerstbomen op
Lees ook:Middelburg haalt kerstbomen op!
Lees ook:Kerstbomen ophalen in Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>