Reorganisatie politie!

PolitieMIDDELBURG – De korpsleiding van de politie presenteerde dinsdag een nieuw model voor haar personele reorganisatie. Het nieuwe model leidt tot een eerdere start van de personele reorganisatie.

In het model worden eerst alle werknemers verplaatst naar een nieuw team. Dit vindt plaats op basis van de huidige functie van de medewerkers. De teams zijn eerder vastgesteld in het inrichtingsplan van de nieuwe organisatie. De korpsleiding is van mening dat met dit voorstel zekerheid en duidelijkheid aan alle medewerkers wordt geboden. Zo heeft iedere politiemedewerker een garantie op werk en gaat niemand achteruit in salarisschaal en rang. Daarnaast behouden vrijwel alle medewerkers hetzelfde werkveld: een wijkagent blijft wijkagent en een rechercheur blijft rechercheur.

Capaciteit – formatie

Vanaf 2015 wordt de capaciteit van alle teams in overeenstemming gebracht met de formatie zoals die al was gepland in het inrichtingsplan. Hiervoor wordt een aantal jaren uitgetrokken. Hierbij gelden dezelfde waarborgen voor de werknemers.

Zorgvuldig
De afgelopen weken spraken de Centrale Ondernemingsraad, de politievakbonden, het ministerie van Veiligheid en Justitie en betrokkenen van het korps elkaar regelmatig over dit nieuwe model. De nationale politie wil zo voortvarend mogelijk volgens de nieuwe inrichting gaan werken en medewerkers duidelijkheid verschaffen. Vandaar dat de korpsleiding nu met dit nieuwe model komt. Het model doet recht aan met de vakbonden gemaakte afspraken over het Landelijk Sociaal Statuut. De korpsleiding wil daarmee uitermate zorgvuldig omgaan. Daarom laten wij dit model juridisch extra toetsen.

Prestaties op peil
Vanaf 1 januari 2013 is het korps gestart met de bouw van één politie. Daarmee is de grootste reorganisatie uit de Nederlandse geschiedenis in gang gezet. Ondertussen werken ruim 60.000 politiemensen 24/7 aan de veiligheid van Nederland. De Nederlandse politie zet alles op alles om de prestaties tijdens de reorganisatie op peil te houden en tegelijkertijd de dienstverlening te verbeteren.

Lees ook:Reorganisatie politie ingewikkeld!
Lees ook:Reorganisatie politie!
Lees ook:Reorganisatie politie!
Lees ook:Provincie Zeeland gaat reorganiseren!
Lees ook:Reorganisatie: ADRZ sluit gedwongen ontslagen niet uit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>