Weer Middelburgs schouwburgplan!

stadsschouwburg middelburg
MIdDELBURG – Tijdens de vergadering van 7 oktober heeft de gemeenteraad van Middelburg onder meer besloten om niet over te gaan tot renovatie of nieuwbouw van de schouwburg. De raad heeft het college van B&W opdracht gegeven om met de exploitant van de schouwburg in gesprek te gaan over zijn plannen en te onderhandelen over de exploitatie van de schouwburg. Het college heeft deze opdracht uitgevoerd waarmee het nieuwe voorstel voor de raad gereed is.

De afgelopen tijd hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden met theaterexploitant Frans Lievens. Inmiddels is consensus bereikt. Het voorstel aan de gemeenteraad houdt in dat de gemeente en Lievens een logische combinatie willen maken tussen het culturele aanbod in de stadsschouwburg en de evenementenhal Studio A58, eigendom van Lievens. Lievens zal de renovatie van de schouwburg zelf gaan uitvoeren en hiervoor van de gemeente een jaarlijkse bijdrage ontvangen. Daarnaast krijgt Lievens een bijdrage voor de programmering waarbij ook het verhogen van het aantal voorstellingen in het culturele profiel van 100 naar 120 is meegenomen. Deze extra voorstellingen kunnen plaatsvinden in Studio A58. De renovatie van de stadsschouwburg gebeurt onder verantwoordelijkheid van Lievens en wordt grotendeels uitgevoerd aan de hand van het eerder door Twynstra Gudde opgestelde Programma van Eisen. Onderdeel van de renovatie is het aanbrengen van comfortabele en grotere stoelen met als gevolg dat het aantal stoelen wordt verminderd tot circa 500 stuks. Dit betekent dat de grote(re) producties gaan plaatsvinden in Studio A58.

Park en Parkeren
Tijdens de raadsvergadering van 7 oktober heeft de raad ook besloten om de (her)inrichting van het Molenwaterpark vorm te geven door middel van burgerparticipatie en de hoofdstructuur van het park in stand te houden. Daarnaast wordt het parkeren op het maaiveld gehandhaafd. In het voorliggende raadsvoorstel wordt voorgesteld om 120 parkeerplaatsen aan te leggen tegenover de Schouwburg. Hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van de exploitant naar meer parkeerruimte dichtbij de schouwburg.

Besparing
Met het nieuwe voorstel beantwoordt het college de opdracht van de raad en streeft zij ernaar om te komen tot een adequate schouwburgvoorziening en een onderscheidende programmering voor de komende 25 jaar in de hoofdstad van Zeeland. Het nieuwe voorstel heeft tot gevolg dat er structureel geld bespaard kan worden. Binnen dit lagere bedrag vindt er een verschuiving plaats van stenen (renovatie) naar de culturele programmering. De raad neemt hierover een besluit in de gemeenteraad van 16 december aanstaande; op 4 december wordt het voorstel voor het eerst besproken in de commissie Maatschappelijke Zaken. Daarna zullende gemeente en de exploitant de besluiten nader uitwerken.

Lees ook:Soap Stadsschouwburg Middelburg niet voorbij!
Lees ook:Stadsschouwburg Middelburg opknappen!
Lees ook:Onderzoek Middelburgse schouwburg wijst renovatie uit!
Lees ook:Gunning badcaisson uitgesteld!
Lees ook:Middelburg gaat 5,8 miljoen extra bezuinigen: Geen nieuwe schouwburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>