Gezonde Leefstijl Arnemuiden!

arnemuiden nieuwlandseweg blogARNEMUIDEN – Wethouder Ed de Graaf deelde afgelopen vrijdag tijdens de Winterfair in Arnemuiden alcoholvrije Glühwein uit vanuit de stand van CLEAN Arnemuiden. De wethouder gaf daarmee het startschot voor de campagne Gezonde Leefstijl Arnemuiden.

CLEAN Arnemuiden is een lokaal burgerinitiatief dat zich richt op alcohol- en drugspreventie. De werkgroep CLEAN speelt een grote rol in de uitvoering van de campagne Gezonde Leefstijl Arnemuiden. Ze worden hierbij ondersteund door de gemeente.

In Arnemuiden zijn alle inwoners uitgenodigd om mee te werken aan de vormgeving van de campagne. Zij kunnen ideeën aandragen en aangeven hoe zij geïnformeerd willen worden. Daarnaast zijn ze gevraagd zelf mee te werken om alcohol- en drugspreventie onder de aandacht te brengen van de inwoners van het eigen dorp.

Gezonde Leefstijl Arnemuiden loopt van december 2013 tot en met juni 2014. Gedurende die periode worden er diverse activiteiten georganiseerd, door inwoners voor inwoners, die de bewustwording over de gevolgen en risico’s van alcohol en drugsgebruik moeten verhogen. Na afloop wordt de campagne geëvalueerd. Hierbij wordt ook gekeken of soortgelijke campagnes ook in andere wijken en gebieden binnen de gemeente kunnen plaatsvinden.

De campagne is een uitvoering van de handreiking Aanpak per Kern, ontwikkeld binnen het Zeeuwse project ‘Laat Ze Niet Verzuipen’.

Lees ook:Alcohol- en drugspreventie!
Lees ook:Dag van de Beroerte in Ter Reede!
Lees ook:Dag van de beroerte!
Lees ook:Denk mee over sport, spel en bewegen!
Lees ook:Gezonder leven met VIEF Leefstijl!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>