Opkijken naar Neerkijkers!

arsenaal 2013 blog
VLISSINGEN – In het Zeeaquarium, van Het Arsenaal in Vlissingen, is weer een nieuwe vissoort aan het vissenarsenaal toegevoegd; een schooltje neerkijkvissen. Deze vissen zijn afkomstig uit de warme Caribische wateren en hebben een zeer opvallend plat zilverkleurig lichaam.

De voorzijde van de kop is kaarsrecht en daardoor lijkt het net of de dieren naar altijd naar beneden kijken (engelse naam: Lookdown fish). De neerkijker is familie van de horsmakrelen en leeft in grote scholen, waarbij ze jagen op garnalen, visjes en bodemdieren.

In hun tropische verblijf van 6.000 liter kunnen de dieren goed geobserveerd door de 5 meter lange voorruit, maar ook via kijkkoepels in bodem. Zo kunnen bezoekers zelf opkijken naar deze prachtige neerkijkers.

PoetsvisjesNaast de neerkijkers zijn ook Garra Rufa’s toegevoegd aan de viscollectie. Deze visjes, ook wel poetsvisjes genoemd, zijn sinds gisteren gehuisvest. Deze visjes komen van origine uit warm waterbronnen in centraal Turkije. Hier reinigen ze handen en voeten van toeristen van dode huidcellen. Nu zijn de poetsvisjes dus ook in het Zeeaquarium te bewonderen én te voelen. Bezoekers mogen hun handen laten poetsen in het aquarium van de Garra Rufa.

Lees ook:Zeeaquarium vol met dolfijnvriendelijk gevangen tonijn!
Lees ook:Vlissings Arsenaal houdt Kouwe Klauwe tocht!
Lees ook:De vijver van mijn broer in Deventer!
Lees ook:Babyboom in Piratenpark & Zeeaquarium Het Arsenaal
Lees ook:Provincie Zeeland vervangt sluisdeuren van Kleine Sluis Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>