Zeeaquarium vol met dolfijnvriendelijk gevangen tonijn!

het arsenaal

 VLISSINGEN – In het Zeeaquarium van Het Arsenaal in Vlissingen zijn sinds vandaag, donderdag,  een grote school geelstaartkoningsvissen (Seriola lalandi) te bewonderen. Deze zwemmen in een 3000 liter grote glazen cylinder. De dieren zijn nu nog maar 25 cm, maar kunnen in de loop der jaren uitgroeien tot 1,5 meter met een gewicht tot 40 kilo.

Dagelijks voederspektakel

Bezoekers van het zeeaquarium kunnen deze dieren dagelijks tijdens de rondleidingen van onze bioloog aan de maaltijd zien. Tijdens dit voeren verandert het aquarium in een kolkende massa van jagende koningsvissen. Waarbij er regelmatig een golfje water over de bovenrand van de 2 meter hoge cylinder komt.

 Snelle zwemmers

De geelstaartkoningsvissen zijn nauw verwant met de zwaar overbeviste tonijnen (Tunnus sp.). Deze prachtige gestroomlijnde vissen kunnen net als de echte tonijn topsnelheden van 80 km/u bepalen. Ze komen uit de Australische wateren, waar ze in scholen jagen op kleine vissen.

 Geelstaart koningsvis kan de tonijn redden

Deze koningsvis wordt al enkele jaren gekweekt in Australië om onder andere de Japanners te voorzien van tonijnachtige vis voor de sushi en sashimi. Inmiddels wordt deze vis ook in Nederland gekweekt en onze dieren zijn daar ook van afkomstig.

 

 

Lees ook:Opkijken naar Neerkijkers!
Lees ook:Tropische verrassing in Oceantank van Vlissingse Het Arsenaal!
Lees ook:Dierenwelzijn Vlissingen!
Lees ook:Proef met mosselkweek op land
Lees ook:Vissterfte Goes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>