Zonder dronken piloot lucht in!

bier2
MIDDELBURG / SCHIPHOL – De kans is aanzienlijk dat de Zeeuwen voor de kerst de lucht ingaan zonder dat hun piloot dronken in de cockpit zit. Want er zijn onlangs drankcontroles geweest en dat zorgt er wellicht voor dat ze nuchter blijven. De luchtvaartpolitie heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee afgelopen vrijdag op Schiphol 678 blaastesten uitgevoerd onder vliegend personeel. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

Er zijn 195 leden van het cockpitpersoneel en 483 van het cabinepersoneel gecontroleerd. De alcoholcontrole vond plaats in nauwe samenwerking met de grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen.

Geen alcohol
De controles zijn tussen 06.00 tot 12.00 uur uitgevoerd. Periodiek vinden dit soort controles plaats onder vliegers en cabinepersoneel. Dat gebeurt ook regelmatig op de kleine(re) vliegvelden. In de luchtvaart is maximaal 90 ug/l (0,2 promille) toegestaan. Gedurende 10 uur voorafgaand aan de vlucht mag er door vliegtuigpersoneel geen alcohol worden genuttigd.

Lees ook:Politie zoekt woninginbrekers en dronken bestuurders!
Lees ook:Carnavalscontroles!
Lees ook:Drankrijders gesnapt!
Lees ook:Preventieve alcoholcontrole in Sint Annaland!
Lees ook:Dronken bestuurders!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zonder dronken piloot lucht in!

  1. Grove

    Mooi resultaat, ik had niet anders verwacht. Opmerkelijk is dat politie mensen noooooooiiit gecontroleerd worden voordat ze de weg opgaan, terwijl er toch regelmatig ongevallen plaatsvinden met politie voertuigen.
    Ik stel voor op 2e kerstdag door een burger team de politie een blaastest te laten ondergaan.
    Uiteraard niet vooraf aangekondigd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>