2e Krimpcafé Zeeland!

zeeuwse vlag
SLUISKIL – In hotel-café-restaurant Dallinga, Nieuwe Kerkstraat 5, in Sluiskil is donderdag 6 februari het 2e Krimpcafé. Aanvang: 16.00 uur/.

SCOOP verzorgt, als projectleider van het Zeeuws Kennisnetwerk BevolkingsOntwikkeling (ZKBO) zogenaamde krimpcafés door heel Zeeland op verzoek van de Provincie Zeeland.

Krimpcafés zijn korte bijeenkomsten met prikkelende inleidingen over actuele, steeds wisselende onderwerpen die met veranderingen in de bevolkingssamenstelling te maken hebben. Naast de inleidingen in deze bijeenkomsten is er volop gelegenheid om van gedachten te wisselen over de gewenste aanpak.

Thema op 6 februari in Sluiskil: ‘Economische groei en demografische krimp’.

Zeeland is demografisch aan het veranderen. De samenstelling van de bevolking wijzigt door vergrijzing en ontgroening. De beroepsbevolking krimpt en dat heeft consequenties voor de Zeeuwse economie. Hoe hou je deze sterk? Wat moet er gebeuren voor een hogere arbeidsproductiviteit en arbeidsmarktparticipatie? Wat zijn de kansen voor innovatie?

In dit krimpcafé ligt de focus vooral op Zeeuws-Vlaanderen, de Zeeuwse krimpregio.
•Dick ten Voorde, directeur van Economische Impuls Zeeland, belicht de sterke economische kanten en kansen in Zeeland en gaat in op de mogelijkheden deze te benutten.
•Harry van Waveren, voorzitter van de landelijke werkgroep Economische Vitali-teit en Arbeidsmarkt van het Nationaal Netwerk Bevolkingsdaling, presenteert de kansen die de werkgroep ziet om veerkracht, levensvatbaarheid, welvaart en leefbaarheid in krimpgebieden aan te jagen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, graag per mail via [email protected].

Lees ook:Krimpcafé ICT op het platteland!
Lees ook:1ste Zeeuws Krimpcafé!
Lees ook:Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone op PROVADA!
Lees ook:Tweede Kamer in Zeeuws-Vlaanderen
Lees ook:Meepraten over aanwas van ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>