Krimpcafé ICT op het platteland!

laptop

SLUIS – Het thema van de bijeenkomst is ICT op het platteland, noodzaak voor Zeeland. Krimpcafés zijn discussiebijeenkomsten met prikkelende inleidingen over actuele onderwerpen die met veranderingen in de bevolkingssamenstelling te maken hebben. Na de inleidingen is er volop gelegenheid om van gedachten te wisselen over de gewenste aanpak.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor zorgaanbieders, gemeenten, ondernemers, woningbouwcorporaties, cliëntraden, dorpsraden en overige geïnteresseerden.

SCOOP organiseert, als projectleider van het Zeeuws Kennisnetwerk BevolkingsOntwikkeling, de krimpcafés op verzoek van Provincie Zeeland. Het krimpcafé ICT op het platteland, noodzaak voor Zeeland start om 16.00 uur in het Kasteel van Batavia in Westkapelle. De bijeenkomst duurt tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht en kan door voor donderdag 20 november te mailen naar [email protected].

Programma

Hoogleraar plattelandsontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen Dirk Strijker houdt een inleiding over de noodzaak van een goede internetverbinding op het platteland. Volgens Strijker loopt het platteland leeg zonder snel internet, waardoor er nog minder economische bedrijvigheid is en een kwijnende agrarische sector kan ontstaan. Hij verwacht dat er ook problemen zullen ontstaan in bijvoorbeeld de zorg- en onderwijssector.

Provincie Zeeland is al langer bezig om met diverse projecten de beschikbaarheid van toekomstbestendige internetverbindingen in het buitengebied van Zeeland te realiseren. Recent is de eerste fase van een project afgerond waarin de Provincie Zeeland samenwerkte met de gemeente Sluis, ZLTO en Recron. Peter Michielsen, werkzaam bij Provincie Zeeland, licht de aanpak en de uitkomsten van dit project toe.

 

Lees ook:2e Krimpcafé Zeeland!
Lees ook:Subsidie Green deal voor stoomrecompressie!
Lees ook:Enquête vaste en mobiele infrastructuur!!
Lees ook:Henk Aalderink Prijs 2016!
Lees ook:1ste Zeeuws Krimpcafé!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>