Rondleidingen Abdij!

abdij middelburg blog
MIDDELBURG – Bij de start van de viering van 200 jaar provincie Zeeland vindt er op zaterdag 15 februari een open dag plaats in de Middelburgse Abdij.

De Abdij is het huis van de Provincie Zeeland en het provinciebestuur. Medebewoners zijn het onderzoeksinstituut Roosevelt Study Center (RSC) en het Zeeuws Museum.

Zaterdag 15 februari zijn er gratis rondleidingen door verschillende ruimtes van de Abdij. Ook door vertrekken die anders voor het publiek gesloten zijn. Zo bezoekt u onder andere de Statenzaal, het Prinsenlogement en de Crypten. In de Filmzaal (Oude Dormter) wordt de film ‘Historama’ vertoond. Medewerkers van de Provincie leiden u rond. U hoeft zich vooraf niet aan te melden. De rondleidingen vinden plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur

Canon van Zeeland

Deze open dag sluit aan op het tv-programma ‘Abdij van Middelburg’, die Omroep Zeeland uitzendt op 11 februari 2014 om 18.20 uur (ieder uur herhaling). Omroep Zeeland heeft vanwege 200 jaar provincie Zeeland een 50-delige televisieserie gemaakt over de Canon van Zeeland. De Canon van Zeeland is een lijst van vijftig onderwerpen, die de belangrijkste ontwikkelingen markeren in de geschiedenis van Zeeland.

Zie ook: www.zeeuwseankers.nl

Lees ook:Open huis provincie!
Lees ook:Zeeland bestaat 200 jaar!
Lees ook:Kindervrijmarkt op 5 mei in Middelburg!
Lees ook:Afscheidsreceptie Karla Peijs!
Lees ook:Open dag provincie: Op de kiek met Karla Peijs!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>