Zeeland bestaat 200 jaar!

zeeuwse vlag
MIDDELBURG – De officiële opening van ’200 jaar Zeeland’ is vrijdag 14 februari. Tweehonderd jaar geleden werden op deze datum de Fransen uit Zeeuws-Vlaanderen verdreven. Een aantal maanden later op 20 juli 1814 werd het Zeeuws-Vlaamse grondgebied onder het bestuur van Zeeland gevoegd. Vanaf dat moment is Zeeland één en bestuurlijk verbonden.

Om het tweehonderdjarig jubileum te vieren vinden er het hele jaar door activiteiten plaats in Zeeland. Op zaterdag 15 februari 2014 is de Abdij in Middelburg open voor publiek. Er zijn deze dag gratis rondleidingen door verschillende ruimtes. Ook door vertrekken die anders voor het publiek gesloten zijn. Zo kan er gekeken worden in de Statenzaal, het Prinsenlogement en de Crypten. Medewerkers van de Provincie leiden bezoekers rond. De rondleidingen vinden plaats van 10.00 tot 16.00 uur.

Activiteiten
Naast de open dag volgen er meer activiteiten. Zoals op 20 juli 2014 een unieke zwemwedstrijd van Vlissingen naar Breskens, georganiseerd door de Stichting Zwemmen Langs Walcheren. Een schrijfwedstrijd voor basisscholen waarbij leerlingen aan de slag gaan met het thema ‘Hoe zou je over 200 jaar wonen en spelen?’. En het muziekspektakel ‘O die Zee’ uitgevoerd bij Fort Rammekens.

Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.zvl2014.nl/evenementen.

Lees ook:Rondleidingen Abdij!
Lees ook:Open Dag van de Zorg ook bij Ter Reede!
Lees ook:Carnavalsoptochten Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Open Monumentendag!
Lees ook:Ook in Vlissingen Open Monumentendag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>