Veilig fietsen!

gazelle easyglider blog
KAPELLE – “De fiets is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Fietsen is namelijk gezond, goedkoop en draagt bij aan een duurzame maatschappij”, aldus een woordvoerder van de gemeente Kapelle. “Logisch dat in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van de fiets. Die toename van het gebruik heeft echter ook een keerzijde. Landelijk gezien maakt de groep fietsers ongeveer 30% uit van het aantal verkeersdoden en meer dan 50% van het aantal ernstig gewonden. Met name het aantal fietsers dat tegen een obstakel rijdt, neemt snel toe. Deze ongevallen doen zich hoofdzakelijk voor op het lokale wegennet.

Hoog tijd dus om de fietsveiligheid een extra impuls te geven. U kunt ons daarbij helpen door bijvoorbeeld gevaarlijk geplaatste paaltjes op fietsroutes of andere knelpunten voor de fietser aan ons te melden. U kunt dit doen bij het Servicecentrum Kapelle via 14 0113 of [email protected].

Wij vragen u dit zo snel mogelijk te doen, zodat wij aan de hand van de door u aangegeven fietsknelpunten aan de slag kunnen om deze waar mogelijk op te lossen. Over de voortgang zullen wij u op de hoogte houden.”

Lees ook:Auw! Pas op gevaarlijke fietspaaltjes!
Lees ook:Ouderen veilig op weg met eerste intelligente fiets en strooirouteplanner!
Lees ook:Fietspaaltjes verwijderd!
Lees ook:Tolken Arabisch gezocht
Lees ook:Fietsopruimactie station!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>